Filter

Doodaas vissen

Vanaf september begint het doodaas vissen seizoen weer, en is het tijd om opzoek te gaan naar een grote snoek!

Elke vis zal zuiniger met zijn energie omgaan en minder actief zijn dan in de warme maanden. Bij lage watertemperaturen kan doodaas vissen op snoek heel effectief zijn. Een dode aasvis geeft namelijk een geur af, die de snoek zal prikkelen. Wanneer hij op de geur afkomt, dan komt hij vanzelf uit bij jouw dode aasvis. Een snoek jaagt zoals bijna elke rover, graag zo lui mogelijk. Een grote dode aasvis levert veel energie op en kost weinig moeite om te vangen! Hoe groter de snoek, hoe groter lichaam hij moet onderhouden. Vandaar dat de grote snoeken helemaal dol zijn op een makkelijke hap!

Doodaas montage

Bij het doodaasvissen kun je snel het verschil maken met een goed gepresenteerde doodaas montage. Hoe realistischer je namelijk de vis in het water kan laten bewegen des de eerder een grote snoek hapt. Met passief aangeboden dood aas worden elk jaar dan ook de grootste snoeken gevangen. De uitrusting die je nodig hebt om statisch op snoek te vissen, verschilt niet veel van de uitrusting die een karper visser gebruikt. De hengels, molens, steunen, lijn en beetmelders zijn allemaal hetzelfde. Vandaar dat veel karpervissers in de wintermaanden ook graag een poging wagen met een dode makreel, voorn of andere aasvis.

Maar wat is nou een goede doodaas montage? We noemen de populaire montages hieronder op:

Leer meer over het snoekvissen met doodaas op onze leren snoekvissen pagina.

Tips voor het doodaas vissen

Het weer wordt weer kouder en de witvissen gaan weer samenscholen, het moment om als roofvisser op zoek te gaan naar die ene snoek! Als je jezelf hierin weet te onderscheiden heb je wellicht straks die PB binnen. Daarom een aantal handige tips voor het doodaasvissen:

  • Gebruik een sterke hengel
  • Houd je uitrusting compact
  • Kies het juiste aas
  • Verrijk je aas met visolie
  • Vergeet je onthaaktang niet (en natuurlijk je warme koffie 😉)

Meer lezen over Doodaas vissen tips? Lees dan ons blog: 10 tips voor het doodaas vissen!

Doodaas kopen? Dat doe je bij Raven

Doodaas kopen doe je natuurlijk bij Raven, Bestellen van je doodaas kan eenvoudig online, maar bezoek ook gerust eens één van onze Hengelsport winkel in de buurt in Lelystad, of Steenwijk. Hier hebben we altijd verschillende soorten doodaas ingevroren voor je klaarliggen. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd! We wensen je alvast veel visplezier!