Filter

Bellyboat

Wil jij gaan vissen met een bellyboat? Dan ben je bij Raven aan het juiste adres!

Vissen met een bellyboat wordt steeds populairder, je ziet meer en meer roofvissers maar ook meervalvissers vanaf een klein rubber bootje een hengel uitgooien. Een bellyboat is eigenlijk een soort halve rubberboot waarin je gedeeltelijk in het water, en gedeeltelijk op het water zit. Hierdoor ben je erg mobiel en kun je vanaf het water alle lastige visplekken bereiken. Dit geeft je veel kans om ook on beviste stukken water te bereiken. Je kan een bellyboat namelijk gebruiken op wateren waar je normaal geen visboot in het water kan laten, maar er wordt ook steeds vaker op grotere wateren gevist met een bellyboat. Met een belly boat kun je op vele vissoorten vissen. Vissen op snoek, baars en snoekbaars is erg populair, maar ook drijvend vissen op karper en zelfs meerval is mogelijk. Net als bij het vissen vanuit een gewone boot is het belangrijk om de scheepvaart, de stroming en het weer in de gaten te houden. Je bent immers erg kwetsbaar en wordt snel over het hoofd gezien. Ben je klaar voor het echte avontuur? Vis dan met een bellyboat en ga de uitdaging aan!

Wat heb je nodig bij een bellyboat

Veel bellyboat vissers zijn volledig uitgerust met de nieuwste snufjes en de meest handige hulpmiddelen om jouw viservaring een stuk beter te maken. Bij het vissen vanuit een bellyboat maak je in elk geval gebruik van een waadpak om warm en droog te blijven, een zwemvest voor als er toch iets mis gaat, en een setje zwemvliezen om gemakkelijk te varen. Wil je het helemaal luxe voor elkaar hebben, dan kan je kiezen voor een float plus systeem. Daarnaast heb je op de luxere bellyboat modellen ruimte voor een fishfinder, een reservehengel en eten en aas voor onderweg.

Bekijk in onze video Tune je bellyboat

Bellyboat kopen

Welke bellyboat je het beste kan kopen is geheel afhankelijk van wat je wensen zijn. Wil je een fishfinder, een extra hengel en een float plus systeem meenemen dan moet je toch echt wel voor een wat groter model gaan om alles ook echt mee te krijgen. Wat ook meespeelt is de materiaal keuze bij het kopen van een bellyboat. Een PVC bellyboat droogt snel op en is vaak lichter dan wanneer je een bellyboat met delen stof hebt. Om jou genoeg keuze te geven bieden we bellyboten aan van verschillende merken. Wij verkopen onder andere de merken; Savage Gear, Berkley en Madcat. In verschillende maten zodat er een belly boat voor jou bij zit!

Wil jij vandaag nog een bellyboat kopen? Dan ben je bij Raven aan het juiste adres. Is jouw belly boat op voorraad? Dan verzenden wij, indien de bestelling voor 15:00 uur geplaatst is, in de meeste gevallen dezelfde dag nog. Heb jij nog vragen over producten of wil jij advies welke het beste bij jou past? Neem dan direct contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag en weten door jarenlange ervaring precies wat de beste keuze is voor jou.