Filter

Visboot

Met een visboot zijn de mogelijkheden eindeloos en ben je mobieler dan vanaf de kant.

Denk bijvoorbeeld aan het trollend vissen langs de kant, of werpend vissen op stekken waar je normaal niet bij kan komen. Met een boot heb je veel meer mogelijkheden en kom je op plekken die vanaf de kant niet bereikbaar zijn. Het is daarom een erg effectieve en leuke manier van vissen. Daarnaast kun je in combinatie met een fishfinder een stuk gemakkelijker de juiste stekken en dieptes vinden. Heb je eenmaal de juiste stek gevonden, dan is het vanuit een boot erg gemakkelijk om rond de stek grote hoeveelheden te voeren.

Uiteraard kun je een boot bij het karpervissen ook gebruiken voor het uitvaren van je lijnen of voor het binnenhalen van de vis over grote afstanden. De rubberboot wordt over het algemeen aangedreven door een stille elektromotor.

Rubberboten

De rubberboot is ideaal voor de mobiele vissen. Doordat hij opblaasbaar is, is de boot gemakkelijk te vervoeren en in een mum van tijd klaar voor gebruik. Combineer hem met een elektromotor en je bent klaar voor een succesvolle sessie. Met een rubberboot kun je in vrijwel alle water varen en zijn er opeens veel meer stekken bereikbaar. Dit vergroot de vangstkans en dus het visplezier. Gebruik hem bijvoorbeeld voor het karpervissen op groter water, met de betere rubberboten is zelfs snoekvissen mogelijk! Je hebt meer overzicht en feeling met het water. Je kunt nog preciezer zoeken naar een mooie plek, omdat je vanaf de boot gemakkelijk de bodem kunt bekijken met behulp van bijvoorbeeld een onderwaterkijker, om vervolgens met de prikstok de hardheid van de bodem te onderzoeken. Eenmaal een mooie plek gevonden, kun je jouw rig zeer secuur laten zakken en nauwkeurig bijvoeren.

Kijk bij aanschaf van een rubberboot goed naar je eisen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoeveel personen/gewicht moet hij kunnen dragen
  • Vaar je er op stilstaand of stromend water mee
  • Zoek je een harde of opblaasbare bodem
  • Wil je er een elektromotor achter hangen?
  • Past hij in je auto of...?

Gebruik je de rubberboot op groot of stromend water als stuwmeren en rivieren, moet je de vis halen en moeten er eventueel meerdere personen in kunnen. Kies dan voor een harde bodem en een wat grotere boot. Op stilstaand water en voor het uitvaren van je lijnen kun je ook een kleinere rubberboot gebruiken

Aluminium visboot

Een roofvisser die graag vist uit een boot heeft het meeste aan een stevige aluminium boot. Aluminium is een stevig, maar ook vooral lichtgewicht metaal. Een aluminium boot is ook veel lichter (gemiddeld 60%) dan een stalen boot, hierdoor zijn aluminium boten zeer geschikt om op een trailer achter de auto te vervoeren. Een visboot van aluminium heeft weinig onderhoud nodig en hoeft ook nog eens niet geverfd te worden. Dankzij de lage onderhoudskosten hebben aluminium boten de laagste onderhoudskosten. Zo hoef je na een beschadiging nooit je boot te plamuren, een aluminium beschermt zichzelf.

Aangezien vissen van een aluminium boot steeds populairder wordt zijn er merken zoals Kimple die a

Visboot kopen

Voor het kopen van een visboot ben je bij Raven aan het juiste adres! Er zijn een hoop verschillende boten te koop, die ieder erg breed inzetbaar zijn. Toch moet je bij het kopen van een visboot goed nadenken over hoe je de boot denkt te gaan gebruiken. Wil je jouw boot makkelijk kunnen transporteren of is vaarcomfort voor lange dagen op het water belangrijk? Om jouw keuze makkelijker te maken hebben we een aantal hoofdzakelijke punten op een rijtje gezet waar jij nog eens goed over moet nadenken voor het kopen van een visboot. Namelijk:

  • Stel je budget vast
  • Waar wil je de boot voor gebruiken
  • Op welk water wil jij met je visboot varen

Al deze punten en meer lees je in ons blog: Visboot kopen of huren?

Wil jij vandaag nog een visboot kopen? Dan ben je bij Raven aan het juiste adres. Bij ons kan je namelijk rubberboten direct bestellen, zijn ze op voorraad? Dan verzenden wij, indien de bestelling voor 15:00 uur geplaatst is, in de meeste gevallen dezelfde dag nog. Wil je een Aluminium boot kopen? Maak dan een afspraak met ons in de winkels of via onze klantenservice. Onze specialisten helpen je niet alleen met het maken van een afspraak, maar kunnen ook door jarenlange ervaring helpen met het maken van de beste keuze voor jou.