Filter

Dobbers & Tuigen

Bij het vissen wordt er veel gebruikt gemaakt van een dobber. Als je met een vaste hengel of matchhengel vist heb je altijd een dobber nodig, maar ook de karper- en snoekvisser kunnen een dobber gebruiken. Welke visdobber de juiste is hangt af van de hengel die je gebruikt, de diepte van het water, of er stroming staat en op welke vis je vist.

Voor het witvissen kun je gebruik maken van matchdobbers en de 'normale' dobbers voor het vissen met een vaste hengel. Indien de situatie het toelaat, gebruik dan een lichte dobber. Dit levert veelal meer vis op. Is er geen of weinig stroming in het water? Vis dan met slanke en lichtere dobbers. Dobbers met een dikker drijflichaam zijn beter voor stromend en dieper water.

Als karpervisser gebruik je vaak een sterkere dobber dan bij het witvissen, voor de rest gelden hier dezelfde regels. Ook bij het vissen op roofvis kun je kiezen tussen slanke en dikke dobbers.

Het is belangrijk om je dobber goed uit te loden, gebruik hiervoor peillood. Heb je geen zin om dobber, loodjes en haak te monteren? Kies dan voor een kant en klaar tuigje.

Bekijk anders al onze visspullen.