Filter

Karperdobbers

Karperdobbers komen in verschillende soorten en maten voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Zigg-dobber of de oppervlaktedobber. Welke je nodig hebt, is vooral afhankelijk van het type water waarin je wilt vissen. Is deze stilstaand of toch stromend? Bij Raven.nl bieden wij verschillende karperdobbers aan. Zo ben je op iedere situatie voorbereid. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct ons assortiment en bestel!

Soorten karperdobbers

In de vissport wordt er vaak gebruik gemaakt van een rodpod. Je kunt ook karpervissen met dobbers, waaronder: Zigg-dobbers of oppervlaktedobbers. Deze methode wordt penvissen genoemd. De dobbers, die hierbij gebruikt worden, zijn over het algemeen vrij stevig.

Karperdobbers zijn in verschillende gewichten en modellen te verkrijgen. Zo bestaat er een duidelijk onderscheid tussen dobbers voor stilstaand en stromend water. Bij warm weer zit de vis vaak in halfwater of in de bovenste laag. In dat geval raden wij onze Zigg-dobbers aan. Hiermee kun je vissen tussen de bodem tot net onder het wateroppervlak. Wil je op het wateroppervlak vissen? Dan is de oppervlaktedobber een betere keuze.

Karpervissen met dobbers: tips

Vissen met karperdobbers - ofwel: penvissen - is een actieve sport. Je wacht niet tot een vis naar jouw stek komt, maar gaat er zelf naar op zoek. Om te achterhalen welke plek de meeste kans op karpers biedt, kun je een peildobber gebruiken. Hiermee meet je de diepte van het water en kun je de bodemstructuur analyseren. Heb je de perfecte plek om met een dobber te gaan karpervissen gevonden? Dan kun je dit markeren met een markerdobber.

Tot slot geven wij je nog één advies: probeer subtiel te vissen. Ofwel: pas de dobber, die je voor het karpervissen gebruikt aan op de grootte van jouw aas.

Karpervissen met Raven.nl

Vissen is een populaire sport onder Nederlanders. Om deze doelgroep te kunnen bedienen is in 1974 het idee voor Raven Fishing ontstaan. Nu - ruim 50 jaar later - is het visimperium uitgegroeid tot meerdere fysieke winkels in Nederland én daarbuiten. Als sportvisser kun je - naast karperdobbers - bij ons terecht voor, onder andere: - Aas & Voer; - Hengels; - Molens; - Vislijnen; - En veel meer!

Vandaag nog karperdobbers kopen?

Zigg-dobbers. Oppervlaktedobbers. Voor het karpervissen zijn verschillende dobbers op de markt gebracht. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van het type water. Voor een complete en professionele uitrusting bestel je jouw karperdobber natuurlijk bij Raven.nl. Dit kan via onze webshop of in één van onze fysieke winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bezoek onze klantenservice. Weet jij al welke karperdobbers je voor jouw visavontuur wilt gaan kopen?