Filter

Karper weegschaal

Het wegen van karpers wil je zo secuur mogelijk, dus een betrouwbare weegschaal is belangrijk!

Karper wegen doe je zo!

Zorg tijdens het vissen dat je weighsling al open op je onthaakmat ligt. Dan heb je bij een gevangen karper deze al op de weegzak liggen en hoeft alleen het net er nog tussenuit.

Tip: Zet daarnaast met je natte weegzak/weighsling de karper weegschaal al van tevoren op ''0''. Zo weet je precies hoe zwaar de gevangen vis is zonder dat je het gewicht van je weegzak er nog af moet rekenen.

Vervolgens leg je de karper netjes neer met de vinnen langs zijn lichaam. Rits de weighsling dicht en hang deze nu aan je klok. Blijf met de zak altijd boven je onthaakmat. Je kan jouw weegklok met een van onze weeg accessoires benutten, til deze bijvoorbeeld met een scalehandle op, of hang deze aan je driepoot/weegstatief! Nu kun je nauwkeurig je vis wegen. Na het wegen en het maken van foto’s is de weegzak het perfecte hulpmiddel om de vis naar de waterkant te transporteren en weer vrij te laten.

De beste vis weegschalen

Er zijn een aantal karperweegschalen op de markt, Voor elke karpervisser is er een merk waar hij vertrouwd mee vist. Er zijn weegschalen in elke prijscategorie, kijk daarom ook goed naar de bekende karpermerken zoals: - JRC; - Korda; - Faith; - En ook Fox;

Karpervissen met Raven.nl

Om met het karpervissen te slagen, heb je goed materiaal nodig. Bij Raven vind je alle karperspullen voor je volgende sessie. Denk daarbij aan bijvoorbeeld: - Aas & Voer; - Hengels; - Molens; - Vislijnen; - En Karpersets;

Karper weegschaal kopen?

Een karperweegschaal voor het karpervissen koop je gemakkelijk bij Raven, dé allround specialist in hengelsport. Deze en nog veel meer weeg en bewaar materiaal voor karpers vind je op Raven.nl. Ons complete assortiment bevat een ruim aanbod weegaccessoires speciaal voor karpervissers. Bestellen kan eenvoudig online, maar bezoek ook gerust eens één van onze hengelsport winkels in Lelystad, of Steenwijk. Daar kunnen we je ook alles vertellen over het karpervissen, en hebben we nog wel een of twee tips voor je klaar. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd!