Filter

Rigs en systemen

Bij het karpervissen kunnen de juiste rigs en systemen het verschil maken tussen het verspillen of het vangen van de volgende vis.

Om er voor te zorgen dat alle karpervissers die volgende vis kunnen vangen hebben we bij Raven.nl een uitgebereid assortiment rigs en systemen klaar die passen bij elke situatie en elke visser. Of je nou zelf je Rigs in elkaar wilt zetten, of voor een vertrouwde kant en klare rig kiest. Wij hebben het voor de karpervissen. Sla je volgende karper dus aan de haak met de beste rigs en stystemen voor het karpervissen!

Wat is een karper rig?

Een rig voor het karpervissen bestaat over het algemeen uit een stuk onderlijnmateriaal, karperhaak, en wartel. Het gebruikte onderlijnmateriaal verschilt nogal en kan bijvoorbeeld bestaan uit een soepel gevlochten materiaal, stijver gecoat materiaal of stijf nylon.

Er zijn vele variaties op de standaard onderlijn voor het karpervissen. Zo is er de korte Chod Rig, Combi Rig, Stiff Rig, Blowback Rig, D-rig, enzovoort. Al deze karper rigs hebben het doel om de karper in de onderlip te haken, maar elk onderlijn heeft zijn eigen eigenschappen om dit te doen. Een Chod-rig of Ronnie-rig kunnen bijvoorbeeld heel goed met een pop-Up boilie gevist worden.

De lengte van de rig kan nogal verschillen. Meestal zijn ze tussen de 10 en 30 centimer lang. De Chod-rig is de kortste karperonderlijn en meet soms maar 4 centimeter. Begin je net met karpervissen? Kies dan voor gemak en een kant en klare onderlijn.

Karpersystemen

Het karpersysteem bestaat uit de connectie tussen je onderijn wartel en je lijn van je molen. Dus alles wat hier tussen zit. Bijvoorbeeld een leader of rig tube, een montage voor je lood zoals een leadclip en tailrubber, of een helikopter systeem. Belangrijk is dat het karper systeem visveilig is. Bij eventuele lijnbreuk moet de vis e.e.a. kwijt kunnen raken.

Karpervissen met Raven.nl

Met rigs en systemen alleen ga je natuurlijk geen vis vangen, zorg daarom dat al je karpermateriaal op orde is : - Aas & Voer; - Hengels; - Molens; - Vislijnen; - En Karpersets;

Direct rigs en systemen kopen?

Wanneer het gaat om Rig en systemen voor het vissen op karpers, zijn er veel varianten te vinden. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw favoriete onderlijn vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke hengelsport winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Neem dan een kijkje binnen de klantenservice. Welke rigs en systemen voor het karpervissen ga jij straks bij ons kopen?