Filter

Voer & Aas Accessoires

Spods en Spombs

Karpervissen met spods en spombs is een actieve manier om karperaas op je stek te krijgen. Met een Spodhengel werp je de gevulde Spod gemakkelijk op je voerstek, schud de Spod leeg en haal hem binnen. Zo kun je heel gericht een voerplek rondom je haakaas maken. Het is verstandig om bij het Spodden een echte Spodhengel te gebruiken, deze kan namelijk het gewicht van een gevulde Spod aan. Gebruik je een gewone karperhengel dan bestaat de kans dat je deze breekt.

Vissen met Spod of Spomb?

Er zijn verschillende formaten Spods en Spombs, met de kleinere versies gooi je verder en bereik je de stek op een grotere afstand. De Spod en de Spomb zijn een effectievere methode om het karperaas op je stek te krijgen dan bijvoorbeeld een werppijp of katapult. Zowel de Spomb als de Spod zet je op dezelfde manier in, maar toch werken ze beide net iets anders in de praktijk.

De Spomb

De Spomb is ideaal voor de kleinere deeltjes omdat je tijdens het werpen in de lucht geen parikels zal verliezen, dit is omdat de Spomb goed is afgesloten. Wanneer je Spomb het water raakt zal het mechanisme een deel van de Spomb openen waardoor je deze erg snel op een nauwkeurige plek kunt legen. Dit zorgt er voor dat je Spomb ook goed te gebruiken is in combinatie met snel zinkend aas zoals boilies!

De Spod

De Spod werp je ook gemakkelijk en nauwkeurig op je stek, alleen omdat de Spod aan de zijkanten is voorzien van gaten krijg je op je stek een grotere verspreiding van je aas. Als verschillende kleine partikel deeltjes gebruikt kan je in de verschillende waterlagen een mooie aas wolk creëren.

Tip: Om ervoor te zorgen dat het voer tijdens het werpen niet uit de achterkant van de Spod valt, kun je de Spod of Spomb afdichten met wat grondvoer.

Voerscheppen en werppijpen

Voerscheppen en werppijpen zijn bijna niet meer weg te denken in de uitrusting van een karpervisser. Met de juiste accesoires krijg je je aas veel gemakkelijker op je stekken die met de hand lastig te bereiken zijn.

Karpervissen met werppijpen

Voor het voeren op grotere afstanden maak je gebruik van een werppijp. Hiermee werp je wanneer je de techniek onder de knie krijgt je ronde boilies gemakkelijk en zeer gericht tot wel 100 meter op je stek. Er zijn verschillende soorten werppijpen, denk aan materialen zoals plastic, aluminium of carbon. Ook zijn er verschillende lengte’s en groottes, Vergeet bij aanschaf niet rekening te houden met de diameter van de werppijp, deze moet groot genoeg zijn voor de boilies waarmee je vist.

Tip: Tijdens het werpen op grote afstanden kan het gebeuren dat je boilies kapot gaan in de lucht. Om dit te voorkomen kun je de boilies en je werppijp nat maken, hierdoor krijgt de boilie veel minder draaiing mee en blijft hij dus heel.

Voerscheppen voor het karpervissen

Een voerschep gebruik je voor het voeren met partikels. Maar natuurlijk kun je er ook boilies en pellets mee voeren. Een voerschep voorkomt vieze handen en zorgt ervoor dat je de kleine aasjes wat verder kunt werpen. Met een voerschep in combinatie met korte steel gooi je gemakkelijk grotere hoeveelheden aas over korte afstanden. Gebruik je een voerschep met een lange steel, dan kan je juist grotere afstanden bereiken.

Partikel benodigdheden

Maak het vissen met partikels op karper kan je een een stuk gemakkelijker maken door de juiste partikel benodigdheden in je uitrusting op te nemen. Maak bijvoorbeeld je eigen partikel batches thuis met een grote partikel kookpan. Wanneer je bijvoorbeeld geurversterkende liquids aan je zelfgemaakte partikels na het koken toevoegt zal je een wolkend effect onderwater creëren met een sterke geur. Deze liquid wil je niet elke keer met het bijvoeren aan je handen krijgen, dus een partikel schep is ook erg handig!

De beste partikel benodigdheden

We hebben in ons assortiment een hoop mooie merken opgenomen die je uitrusting kunnen aanvullen met de juiste partikel benodigdheden. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • De partikelpannen van Traxis zijn handige pannen om zelf een batch partikels te koken. (Met deze pannen hoef je niet meer te liegen dat je niet de pannenset van thuis hebt gebruikt)
  • De handige particle scoops van Ridgemonkey zijn gemaakt met en zonder zeef!
  • Maar ook de liquids van Crafty Catcher zijn een goede toevoeging voor bij het vissen met partikels!

Leestip! Leer hoe je zelf thuis Tijgernoten kan koken!

Aas Accessoires kopen? Dat doe je bij Raven

Materiaal voor het voeren kopen doe je gemakkelijk bij Raven. Bestellen doe je gemakkelijk en snel online, of kom gerust eens langs één van onze mooie hengelsport winkels bij jou in de buurt! Je kan ons vinden in Lelystad, of Steenwijk.