Filter

Brolly’s en Visparaplu's

Met een brolly of visparaplu weet je zeker dat je goed beschut langs de waterkant zit. Ga je een korte sessie karpervissen? Kies dan voor een visparaplu! Voor het karpervissen zijn er verschillende soorten paraplu's en brolly’s te koop. De zijflappen van de meeste visparaplu's zorgen er voor dat je meer effectieve ruimte hebt en nog beter uit de wind of zon zit. Hierdoor kun je op een mooie zomernacht prima onder een paraplu slapen. Vaak kun je dan ook gemakkelijk de middelste steel uit de paraplu halen en de voorkant vast zetten met lange banksticks of stormpalen. De diameter van de visparaplu wordt aan de bovenkant over de paraplu heen gemeten. Hierdoor is de daadwerkelijk diameter aan de onderkant altijd wat kleiner.

De beste Brolly’s en Visparaplu’s?

Het is lastig bepalen wat de beste brolly is. Dit is in de meeste gevallen namelijk een persoonlijke voorkeur, de Visparaplu of brolly moet namelijk wel passen bij jou. Omdat Brolly’s en visparaplu’s zo in prijs verschillen kan je jezelf al snel afvragen waar dit aan ligt. Het is dan ook best wel handig om te weten wat de verschillen zijn en welk systeem nou het beste bij jou vissessies past voordat je een aankoop doet. Hieronder leggen we het je uit:

Brolly systeem

Brolly systemen zijn eigenlijk gewoon visparaplu’s met zijflappen, in het midden kun je de stok er uit draaien, zodat je meer ruimte onder de brolly creeert. Om de brolly vervolgens rechtop te laten staan maak je gebruik van lange banksticks om die je op de swivelcaps met schroefdraad bevestigd. Brolly systemen hebben vaak een overwrap/ waarmee je heel simpel van je brolly een gesloten tent kunt maken. Ideaal voor als het wat kouder wordt of om de muggen op afstand te houden.

Visparaplu

Wanneer er mooi weer wordt verwacht, is een visparaplu vaak al voldoende om je te beschutten van de wind. Een visparaplu is licht en compact, ideaal dus om mee te nemen voor korte vissessies. Visparaplu’s van nylon zijn al voldoende om je uit de wind te houden, maar wil je ook droog zitten? Dan raden we toch aan om te kijken naar een PVC model. Vaak zijn deze net wat zwaarder, maar ook weer steviger!

Brolly of visparaplu kopen? Let hier op!

Voor het kopen van een Brolly is het verstandig om te kijken naar de specificaties die bij jou en je stek passen. Heb je een stek waar vaak veel wind staat is het verstandig om een brolly te nemen die je goed vast kunt zetten, om te voorkomen dat een vlaag wind je visparaplu wegblaast. Ook wil je misschien beter beschut zitten en de optie openhouden om de voorkant ook met een overwrap af te dichten. Let dus bij het kopen van een karper brolly goed op:

  • Het materiaal van het doek, als je droog wilt zitten raden wij PVC aan.
  • Heeft de visparaplu een grondzeil?
  • De maat van de brolly, let op de diameter wordt gemeten aan de bovenkant van de tent
  • Het totaalgewicht van de brolly
  • Het transportformaat

Bestel je Brolly bij Raven Hengelsport

Heb je een Brolly of visparaplu gevonden in onze webshop die bij jou past? Plaats dan vandaag nog je bestelling en ontvang je Brolly in de meeste gevallen morgen al! De exacte levertijd staat altijd per product aangegeven. Bestellingen boven de €50,- leveren we bovendien gratis. Mocht de visparaplu onverhoopt niet naar wens zijn, dan kan je deze binnen 30 dagen na ontvangst - mits ongebruikt - altijd retourneren. Wil je eerst de Brolly persoonlijk zien? Kom dan langs in één van onze mooie hengelsport winkels in Lelystad. of Steenwijk. Hier kunnen we je alles vertellen over de Brolly’s bij ons op voorraad! Zo maak je altijd de juiste keuze!