Filter

Karperaas

Het karpervissen valt en staat met goed karperaas. Door het juiste karpervoer op je stek te leggen vergroot je de kans op een mooie vangst. Als je denkt aan karper aas, dan denk je al snel alleen aan boilies. Dit is ook niet zo gek aangezien dit de meest populaire keuze is, maar omdat karpers van nature vrijwel alles eten, is er voor de karpervisser een hele brede selectie karperaas beschikbaar. Wil je weten wat het beste karperaas is voor jou? Lees dan vooral door! Weet je al waar je naar opzoek bent? Bekijk dan het aanbod hieronder en bestel je favoriete Karper aas & voer meteen online!

Het beste karperaas kopen?

Het beste karperaas is moeilijk te bepalen, dit is op elk water namelijk anders en is afhankelijk van heel veel factoren. Bij het karpervissen kun je de karper laten wennen aan je aas door regelmatig voor te voeren. Dit zorgt er dan ook weer voor dat de karper terugkomt op de aangevoerde stek. Zorg er altijd voor dat je meerdere aassoorten bij je hebt zodat je kunt inspelen op de situatie.

Vergeet voor het beste resultaat zeker niet:

Tips voor karperaas in het voorjaar en zomer

De effectiviteit van je karperaas is heel erg afhankelijk van de temperatuur in het water, in de lente wanneer het water nog wat kouder is raden wij aan om voor te selecteren dat lciht verteerbaar is. Omdat de temperaturen van het water rond deze periode vaak nog iets kouder is zitten de karpers vaak al sneller verzadigd.

Maar zodra het water warmer wordt in de zomer raden wij aan om voedzaam karpervoer te selecteren, in de zomer periode versnelt de spijsvertering van de karper namelijk weer. Wanneer je dan op je stek voedzaam karperaas voorvoert dan zal de karper zeker terugkomen of zelfs blijven hangen.

Karperaas in de herfst en winter

In de herfst zullen karpers zich nog vol eten om zo goed de winter door te komen, dus zolang de watertemperaturen dan nog goed zijn is het zeker aan te raden om nog voedzaam karperaas te blijven gebruiken. Dalen de watertemperaturen onder de 10 graden dan is het verstandig om weer over te gaan op het licht voeren, en zorgen dat je de vis niet verzadigd.

Wil je meer tips over het inzetten van je karperaas in het najaar en winter? Lees dan ons Blog voor handige tips!

Karper lokken? Zo doe je dat!

Karpers op het juiste moment naar je stek lokken is erg belangrijk voor een succesvolle sessie. Zorg daarom ook altijd dat je tijdig gaat starten met het voorvoeren en gebruik bijvoorbeeld tijdens je sessie veel partikels op je stek, omdat er dan veel kleine stukjes karperaas op je stek ligt blijft de vis ook langer hangen.

Leestip! Voer & aastips voor het karpervissen