Filter

Onthaakmat

Eigenlijk moet een onthaakmat bij elke karpervisser standaard in de uitrusting zitten.

De onthaakmat is een zachte mat waar de karper op ligt als hij eenmaal op de kant is. Deze mat heeft het belangrijkste doel: de vis onbeschadigd te houden. Je voorkomt dat de vis extra wonden oploopt, wat het geval zou zijn als je hem zo maar op het grind of zand zou leggen. Ook de slijmlaag van een vis blijft doorgaans op een mat beter. Een beschadigde slijmlaag kan immers weer infecties veroorzaken. Daarnaast wordt hij vaak gebruikt om de vis weer terug in het water te zetten.!

Bescherm de vis met de beste onthaakmat

We willen de karper zo gezond mogelijk terugzetten, zodat die 20 ponder een 30 ponder kan worden! Onthaakmatten zijn er in vele soorten en maten. Een goedkope mat voldoet al snel om de karper op neer te leggen en te onthaken. Maar wil je meer veiligheid voor de vis, zorg dan voor een grotere mat met opstaande randen zodat de karper er nooit af kan glijden of springen.

Tips voor het gebruik van een onthaakmat

  • Laat de vis nooit onbewaakt achter op een vlakke mat, hij zou er af kunnen glijden.
  • Bedek de ogen van een vis, met bijvoorbeeld een natte doek, vaak worden ze dan rustiger.
  • Leg op voorhand je weegzak al open op je mat, scheelt je weer een handeling bij een gevangen vis.
  • Bij foto's maken; houd de vis altijd veilig boven een mat. Gaat hij spartelen dan kun je hem vlug terug leggen.
  • Maak thuis je mat even schoon met een sopje en spoel hem goed na met water. Dit scheelt nare luchtjes in de schuur en bij een volgende trip.

Karpervissen met Raven.nl

Om met het karpervissen te slagen, heb je goed materiaal nodig. Bij Raven vind je alle karperspullen voor je volgende sessie. Denk daarbij aan bijvoorbeeld: - Aas & Voer; - Hengels; - Molens; - Vislijnen; - En Karpersets;

Onthaakmatten voor het karpervissen kopen?

Alle beste onthaakmatten voor het veilig onthaken van je vangst bij het karpervissen koop je gemakkelijk bij Raven, dé allround specialist in hengelsport. Bestellen kan eenvoudig online, maar bezoek ook gerust eens één van onze hengelsport winkels in Lelystad, of Steenwijk. Daar kunnen we je ook alles vertellen over het karpervissen, en hebben we nog wel een of twee tips voor je klaar. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd!