Filter

Rodpods en banksticks

Met een Rodpod of bankstick zorg je er voor dat je hengels goed en veilig liggen bij het statisch vissen!

Wanneer je statisch gaat vissen op karper moet je jouw hengels natuurlijk ergens op kunnen leggen. Dit doe je het beste op een Rodpod of op losse steunen (ook wel bancksticks genoemd) eventueel in combinatie met een buzzerbar! Op de voorste Buzzerbars of hengelsteun schroef je de swinger en beetmelder. Op de achterste steun monteer je een achtersteuntje. Deze zorgt er voor dat je karperhengel niet van de buzzerbar af vliegt bij een aanbeet. Voor het karpervissen zijn er verschillende soorten rodpods en banksticks te koop.

De beste Rodpods en banksticks?

Het is lastig bepalen wat de beste rodpod of bankstick is. Dit is in de meeste gevallen namelijk een persoonlijke voorkeur, de banksticks of rodpod moet namelijk wel passen bij jou. Omdat karpervissers nog wel eens op verschillende stekken vissen hebben de meeste dan ook zowel een rodpod als een setje banksticks in hun uitrusting. Het is best wel handig om te weten wat de verschillen zijn bij het gebruik, en welke je waar het beste kunt inzetten. Hieronder leggen we het je uit:

Rodpod

Rodpods kun je gebruiken op zowel harde als zachte ondergronden. Bij aanschaf van een rodpod kun je letten op het aantal hengels (vaak 3-rod of 4-rod). Daarnaast zijn er verschillende modellen, bijvoorbeeld een Tripod, met drie poten, of de bekendere rodpods met vier poten. Het gebruikte materiaal en het gewicht bepalen onder andere de stevigheid van de rodpod. Omdat je rodpod niet alleen je hengels, maar ook je beetmelders en hangers en swingers is het verstandig om een stevige kwalitatieve rodpod te kopen. Dan voorkom je onnodige beschadigingen aan je materiaal.

Tip: Om te voorkomen dat je hengel van je steun vlieg kun je het beste het eerste oog van je karperhengel voor de beetmelder plaatsen.

Bankstick

Banksticks kun je bij het karpervissen het beste gebruiken wanneer de ondergrond zacht is. Omdat je hem dan namelijk goed de grond in kunt duwen, en de juiste hoogte kunt bepalen. Banksticks worden ook vaak gebruikt wanneer je op verschillende plekken op een stek wilt vissen. Omdat banksticks in verschillende lengte’s beschikbaar zijn kun je makkelijk met 75cm lange banksticks over obstakels heen vissen.

Rodpod of bankstick kopen? Let hier op!

Voor het kopen van een Rodpod of bankstick is het verstandig om te kijken naar de specificaties die bij jou en je stek passen. Heb je een stek waar veel obstakels zijn, dan is het verstandiger om banksticks te nemen die je goed kunt positioneren. Wil je stevigheid op een harde ondergrond? Dan kun je beter kiezen voor een rodpod, deze zal altijd stevig staan. Let dus bij het kopen van een rodpod of bankstick goed op:

  • Het materiaal, dit bepaald de duurzaamheid en het gewicht grotendeels.
  • Aantal hengels, vis je met twee, drie of wel vier hengels?
  • De lengte van je banksticks, We bieden banksticks aan tussen de 20 cm en 120cm

Bestel je rodpods en banksticks bij Raven Hengelsport

Heb je een rodpod of bankstick set gevonden in onze webshop die bij jou past? Plaats dan vandaag nog je bestelling en ontvang je materiaal in de meeste gevallen morgen al! De exacte levertijd staat altijd per product aangegeven. Mocht je materiaal onverhoopt niet naar wens zijn, dan kan je deze binnen 30 dagen na ontvangst - mits ongebruikt - altijd retourneren. Wil je eerst de rodpod of banksticks persoonlijk zien? Kom dan langs in één van onze mooie hengelsport winkels in Lelystad of Steenwijk. Hier kunnen we je alles vertellen over de rodpods en banksticks bij ons op voorraad! Zo maak je altijd de juiste keuze!