Filter

Dieptemeters en toebehoren

Ben je opzoek naar een dieptemeter voor je boot? Dan ben je aan het juiste adres!

Met een dieptemeter op je boot weet je altijd precies hoe diep het water onder je boot is, waar het talud begint en vindt je gemakkelijk een spronglaag of school vissen. Met een dieptemeter bescherm je makkelijker de onderkant van uw boot en de schroef. Wat een hoop onkosten kan voorkomen, plus het vaart een stuk prettiger als er gewoon doorstroom is! Op dit moment bieden we dieptemeters aan van onder andere Humminbird, Garmin en Lowrance.

Dieptemeter boot

Een dieptemeter koop je niet alleen voor het vinden van de beste plekken om je hengel uit te gooiren, maar ook ter voorkoming van het vastlopen in de ondiepe stukken in het water. Vaar je met je boot te dicht langs de oevers of is er een onverwacht obstakel op de bodem, dan kan de dieptemeter je hier voor waarschuwen. Het varen in zand of op gesteente doet de schroef van jouw boot niet ten goede. Je voorkomt met een dieptemeter dus schade aan jouw boot waarmee je al snel op een hoop onkosten kan besparen. Dieptemeters zijn geschikt voor op zee en in ondiep water. Ideaal dus voor vissers, maar ook watersporters, recreanten en schippers!

Dieptemeter kopen

Welke dieptemeter je het beste kan kopen is geheel afhankelijk van wat je eist van je dieptemeter. Wil je puur de diepte van het water onder je boot meten of wil je juist meer gegevens kunnen zien? Wat ook meespeelt is op welk water je wilt gaan varen wat voor soort boot je hebt. Het is daarom verstandig om eerst de volgende punten vast te stellen bij het maken van een beslissing:

  • Een budget vast stellen
  • Weten voor welke functie je de dieptemeter denkt te gebruiken
  • Vast stellen of je het meest op zoet, zout of brak water vaart
  • Vast stellen welke extra’s je graag op de dieptemeter zou willen terugzien.

Een goede dieptemeter maakt ook inzichtelijk hoe de contouren en hardheid van de bodem is op de plekken waar je vaart en wilt gaan vissen. De temperatuur van het water en de diepte worden ook gemeten. Om de kans te vergroten op een vangst ga je opzoek naar plekken waar zich witvis bevindt dieptemeters geven dus ook aan waar vissen zich onder je boot bevinden. Een dieptemeter met sonar is in principe voldoende. Het apparaat stuurt een signaal via de Transducers naar de bodem van het water, een bundel wordt vervolgens weerkaatst en weer opgevangen. Die bundel is in te stellen in verschillende frequenties. Hoe hoger de frequentie, hoe compacter de bundel en dus hoe preciezer de informatie is.

Wil jij vandaag nog een dieptemeter kopen? Dan ben je bij Raven aan het juiste adres. Is jouw dieptemeter op voorraad? Dan verzenden wij, in de meeste gevallen dezelfde dag nog. Heb jij nog vragen over producten of wil jij advies welke dieptemeter het beste bij jou past? Neem dan direct contact met ons op. Onze specialisten weten door jarenlange ervaring precies wat de beste keuze is voor jou.