Filter

Vismagneten

Magneetvissen ook wel ijzervissen of metaalvissen genoemd is leuke bezigheid en een opkomende trend. In het water van nederland liggen namelijk veel verborgen bodemschatten, wanneer deze van metaal zijn kan je die met een magneet van de bodem vissen. Het kopen van een vismagneet kan binnen de winkels van Raven Hengelsport. We hebben vismagneten in verschillende prijsklasses. Je vindt ze bij ons zowel online als offline. Bestel er daarom direct één in onze webshop of bezoek onze fysieke winkels in Nederland.

Wat heb ik nodig bij het magneetvissen?

Het magneetvissen valt en staat natuurlijk met de magneet, maar er zijn zat accessoires die goed van pas kunnen komen bij het opvissen van metalen voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan stevige handschoenen die bij het opvissen van zware objecten je handen goed beschermen. Ook is het handig om een grote weerhaak mee te nemen hiermee kan je vangsten makkelijker het water uit heisen. Wat ook nog optioneel is, is een beschermcase voor je magneet, hiermee bewaar je de magneet waterdicht en berg je hem veilig op voor extra lang visplezier!

Waar kan je magneetvissen?

Wanneer je je magneet in huis hebt is het natuurlijk de vraag: Waar kan ik het beste magneetvissen? Deze vraag is natuurlijk niet geheel onbelangrijk voor, maar ook niet zo makkelijk. Daarom hieronder wat tips voor het vinden van een goede plek.

Magneetvissen in een stadskanaal: Wanneer je in een stad woont, dan is een stadskanaal in nederland een goede plek om te beginnen met magneetvissen. Er eindigen een hoop spullen in het kanaal die nog wel eens makkelijk opgevist kunnen worden met een magneet . Denk bijvoorbeeld aan fietsen, geld en veel meer andere schatten. Ga wel goed na of het magneetvissen in jouw gemeente is toegestaan, in Groningen is het bijvoorbeeld verboden.

Ga opzoek naar oude wateren. In oude sloten, kanalen en plassen heb je veel meer kans op een leuke historische vondst dan in een recent uitgegraven kanaal. Vaak kun je op google oude waterkaarten terugvinden die je helpen bij het vinden van de ideale historisch magneetvis plek

Kijk eens onder bruggen. Er worden door mensen nog regelmatig voorwerpen vanaf een brug in het water gegooid, hier worden dan ook vaak leuke vondsten gedaan zoals fietsen maar ook kluizen die door criminelen het water in zijn gegooid.

Vismagneet kopen? Let dan op de volgende punten:

Bij het kopen van een vismagneet let je met name op het draaggewicht, touwlengte en het oppervlakte van de magneet. Daarnaast raden wij je aan om ook te kijken naar de wateren waar je wilt magneetvissen, is dit: diep water, een stadskanaal, of een zwemvijver. De prijs en keuze van de vismagneet wordt hoofdzakelijk door de grootte van de magneet en de draagkracht bepaald.