Filter

Spinhengels

Ben je opzoek naar een spinhengel? Bij Raven.nl ben je op het juiste adres!

Een spinhengel is ontwikkeld voor het vissen met kunstaas op zowel zout als zoet water. Een erg leuke en actieve manier van vissen. Aangezien het roofvissen op erg veel verschillende manieren wordt gedaan is er volop keuze in hengels. Zo heb je voor het vissen op snoek een spinhengel nodig met een zwaarder werpgewicht als een hengel voor de baars of forel visserij.

Spinhengels variëren niet alleen op werpgewicht, maar ook op lengte. De lengtes van de spin hengels voor het roofvissen zitten tussen de 1.80m en 3.30m met een werpgewicht dat varieert tussen de 3 en 120 gram. Uiteraard is het belangrijk dat je kiest voor een hengel met een werpgewicht die past bij het gewicht van het te gebruiken kunstaas. Je kan hier beter een iets zwaardere dan een te lichte hengel gebruiken.

Werpgewicht spinhengel

Spinhengels voor het roofvissen kun je indelen in verschillende klasses, hierbij kijk je voornamelijk naar het werpgewicht van de hengel. Dit is voornamelijk bepalend voor het kunstaas dat je uitwerpt. Het is verstandig om altijd wat marge te houden tussen het maximale werpgewicht en het gewicht van je kunstaas.

Spinhengels met een maximaal werpgewicht tot 20 gram:

Deze hengels worden over het algemeen ingezet voor de visserij op baars en forel. Denk hierbij aan het vissen met kleine spinners, plugjes en kleine softbaits. Hier voldoet een kleine roofvismolen prima. Bij voorkeur wordt er gebruik gemaakt van gevlochten lijnen tussen de 0.8 en 0.12mm.

Spinhengels met een werpgewicht tussen de 20 en 60 gram:

Deze categorie hengels voor het spinvissen is het meest allround. Ze worden erg veel ingezet voor het vissen met kunstaas zoals pluggen, grotere spinners en softbaits. Voornamelijk voor de snoekvisserij. Bij deze hengels adviseren we een kleine tot middelgrote molen, afhankelijk van het werpgewicht en de lengte van de hengel. Gevlochten lijnen tussen de 0.12 en 0.16mm voldoen prima.

Spinhengels met een werpgewicht boven de 60 gram:

Zwaardere hengels ontwikkeld voor de snoek en zoutwatervisserij. Uitermate geschikt voor het vissen met grof kunstaas eventueel op grotere afstanden. Denk hierbij aan kunstaas zoals grote pluggen, jerkbaits (hengel tot maximaal 2.20m) en grote softbaits. Dit type hengel is buiten het werpend vissen ook zeer geschikt voor het trollen vanuit een boot. Een middelgrote molen voorzien van een gevlochten lijn tussen de 0.14 en 0.20mm past hier goed bij.

De juiste lengte spinhengel kopen

De juiste lengte van een hengel is vaak afhankelijk van de omgeving en afstand waarop gevist wordt. Met een langere hengel gooi je verder dan met een kortere hengel. Uiteraard heeft een lange hengel wel een hoger gewicht en is deze iets minder praktisch en handbaar op klein water met veel begroeiing of vanuit de boot.

Voor het vissen vanaf de kant kun je hebt beste kiezen voor een hengel met een lengte tussen de 2.40 en 3.00 meter. Met een uitzondering van de lichtste types. Aangezien deze voor kleinere vis en op korte afstand worden gebruikt adviseren we hier een hengel tot maximaal 2.40m. Voor het vissen vanuit een boot wordt vaak gekozen voor een korte hengel omdat deze makkelijker te hanteren zijn en je niet zo ver hoeft te werpen.

Spinhengel set

Om de startende en ervaren roofvisser een makkelijke keuze aan te bieden, verkopen tegenwoordig een aantal merken fantastische hengelsets aan. Met deze sets haal je alles in een keer in huis wat je nodig hebt, en vaak nog voor een voordelige prijs ook. Het merk FISH-XPRO is hier een heel goed voorbeeld van! Met de spinhengelset van Fish-Xpro kan je direct aan de slag!

Direct hengels kopen voor het spinvissen?

Wanneer het gaat om spinhengels voor het vissen op roofvis, zijn er veel varianten te vinden. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw volgende spinhengel vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust naar 0321 310 012 of neem een kijkje binnen de klantenservice. Welke spinhengels voor het roofvissen ga jij straks bij ons kopen?