Filter

Spinners

Spinners, ook wel blinkers genoemd, zijn te vergelijken met een dreg met een propellor en kun je gebruiken voor verschillende soorten roofvis.

Door de spinner binnen te draaien ontstaat er weerstand onder water en draait het spinnerblad snel rond. Hierdoor ontstaan trillingen en boots je een gewonde prooivis na. Dit trekt natuurlijk de aandacht van de rovers. De trillingen hangen af van de vorm en het formaat van het spinnerblad en de snelheid waarmee je hem binnen vist. In een constante snelheid een spinner binnenhalen geeft dus wel het meest gewenste effect.

Soorten spinners

Spinners zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en gewichten en zijn perfect te gebruiken in ondiepe wateren zoals in de polders. Al jarenlang zijn spinners echt een populair stukje kunstaas onder de poldervissers. Gebruik een zwaardere spinner op stromende grotere wateren. Onverzwaarde of lichtere spinners zijn ideaal voor polderwateren, slootjes, vijvers, meertjes, enzovoort. De meerste spinners hebben 1 spinnerblad, maar er zijn ook tandemspinners met twee bladen.

Blinkers

Blinkers worden over het algemeen gewoon spinners genoemd, het is echt een geweldig kunstaasje dat veelal wordt ingezet om roofblei, forel snoek, baars en snoekbaars te vangen!

Vissen met spinners

Een spinner kun je met een constante snelheid recht naar je toe binnen vissen. Voor nog meer aandacht kun je hem ook van boven naar beneden en van beneden naar boven vissen. Dit doe je door de hengeltop langzaam in de richting te bewegen. Beweeg je de hengel van links naar rechts dan slalomt de spinner als het ware door het water. Als laatste kun je de spinner ook met verschillende snelheden binnen vissen.

`

Tip: Vis de spinner zeker in de winter niet te snel binnen

Doordat het spinnerblad onder water continue rond draait is de kans op kinken in de lijn aanwezig. Wil je optimaal gebruik maken van je spinner en kinkende lijn voorkomen? Vis de spinners dan in combinatie met een spinstang.

Direct spinners kopen

Spinners en blinkers voor het roofvissen kopen doe je gemakkelijk bij Raven.nl. Nieuwe spinners bestellen doe je gemakkelijk online, maar je kan natuurlijk ook altijd langskomen in één van onze hengelsportwinkels bij jou in de buurt! Kom langs voor je kunstaas in Lelystad, of Steenwijk. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd! Veel succes en een goede vangst!