Filter

Jerkbaits

Een populaire manier van vissen is het jerkbait vissen. Er zijn speciale pluggen, ook wel jerkbaits genoemd, voor deze manier van vissen.

De jerkbait heeft geen zwemlip waardoor je de bewegen zelf mee moet geven. Met de Jerkbaithengel geef je zelf de juiste actie aan de plug mee

Om er voor te zorgen dat de boel niet in de knoop raakt vis je een jerkbait met een spinstang of enkele titanium onderlijn.

Verder kun je nog kiezen voor eendelige of meerdelige (jointed) pluggen, pluggen met ratel, pluggen met levensechte tekening, enzovoort.

De keuze voor de juiste plug is moeilijk te bepalen. Op sommige wateren werken kleine natuurgetrouwe pluggen erg goed en op andere wateren grote felgekleurde pluggen. Het is de kunst om te ontdekken welke pluggen op jouw water goed werken. Je kunt hierbij inspelen op omstandigheden als de helderheid van het water, het weer, het natuurlijke aanbod eten, enzovoort.

Tip: Vis in de vroege zomer met kleinere pluggen, je volgt zo het natuurlijk voedselaanbod wat voor meer vertrouwen bij de roofvis zorgt.