Filter

Boilienaalden en boortjes

boilienaalden en boortjes zijn geweldige hulpmiddelen die niet mogen ontbreken in de uitrusting van elke karpervisser. Je gebruikt boilienaalden om gemakkelijk je boilies, pellets of partikels op je onderlijn te bevestigen. Wanneer je de naald gemakkelijk door het karper aas steekt, schuif je dit vervolgens zonder moeite op de hair van je onderlijn. Met een boiliestopper houd je de boilies op zijn plek en voorkom je dat het aas van je hair af kan.

De beste boilienaalden en boortjes

Er zijn een hoop verschillende type boilienaalden, de beste die niet in je uitrusting mogen ontbreken zijn:

  • Splicing needle: Wordt het meeste gebruikt voor het splicen van de leaders, maar deze kan je ook goed inzetten bij het splicen van zacht aas zoals maïs.
  • Stringer needles Dit zijn de langere naalden die worden gebruikt voor het maken van pva stick of pva strings. Door de langere naald kun je door grotere PVA montages maken aan je onderlijn.
  • Boortje: gebruik je om bijvoorbeeld een stukje kurk in je aas te doen. Hiermee kan je het drijfvermogen van je aas verhogen om zo je haakaas beter aan te bieden aan de vis.
  • Boilienaald: Zie je het meeste in de uitrusting van de karpervisser, deze wordt ingezet bij het aanrijgen van het aas aan je onderlijn.

Boilies naalden en boortjes kopen?

Alle boilienaalden en boortjes voor het karpervissen koop je bij Raven, dé allround specialist in hengelsport. Bestellen doe je snel en gemakkelijk online, maar bezoek ook gerust eens één van onze mooie Hengelsport winkels in de buurt. In Lelystad, of Steenwijk staan ze voor je klaar met koffie en advies op maat!