Filter

Swingers karpervissen

Een swinger hang je aan je lijn om ervoor te zorgen dat deze goed door je beetmelder loopt.

Omdat je swinger bij het statisch vissen er voor zorgt dat je lijn altijd goed door je beetmelder loopt, krijg je een betere beetregistratie tijdens aanbeten. Een swinger heeft minder bewegingsvrijheid dan een hanger, maar dit zorgt ervoor dat je minder last van valse piepjes hebt tijdens het vissen op water met stroming, of het vissen met wind.

Karpervissen met swingers

Sommige swingers zijn voorzien van een verschuifbaar gewicht. Schuif je deze meer naar de lijnclip, dan verzwaar je hem. Dit is erg handig bij het vissen op water met stroming of als je last hebt van harde wind. Als je het loodje helemaal naar je beetmelder schuift is je swinger een stuk gevoeliger, en daarom geschikt voor de lichtste omstandigheden.

In vrijwel alle swingers past een breekstaafje of betalight om ook ’s nachts beweging te kunnen volgen, enkele swingers hebben een ingebouwd lampje die je op je beetmelder kan aansluiten.

Voordelen en nadelen van swingers

  • + Schommelt niet en dus bij harde wind goed inzetbaar
  • + Gemakkelijk te verzwaren door het schuifgewicht te verplaatsen
  • - Minder gevoelig dan een hanger omdat een swinger alleen kan klimmen en zakken
  • - Gevoeliger voor beschadigingen/buigen van de arm

Direct swingers voor het karpervissen kopen?

Swingers voor het Karpervissen kopen doe je gemakkelijk bij Raven. Bestellen kan gemakkelijk online, of kom gerust eens langs één van onze mooie hengelsport winkels bij jou in de buurt! Je kan ons vinden in Lelystad, of Steenwijk. Hier staat een van onze specialisten klaar met advies en natuurlijk warme koffie!