Filter

Jerkbaits

Een populaire manier van roofvissen is het vissen met Jerkbait kunstaas

De manier van het het vissen met jerkbait kunstaas het het jerkbaitvissen. De jerkbait heeft geen zwemlip waardoor je de beweging zelf mee moet geven. Dit doe je door met je jerkbait hengel tikjes ook wel jerks mee te geven. Door dit te doen geef je zelf de juiste actie aan de plug mee en bepaal je op welke manier je kunstaas door het water beweegt. Om er voor te zorgen dat de boel niet in de knoop raakt vis je een jerkbait met een spinstang of enkele titanium onderlijn.

Er zijn verschillende soorten jerkbaits, zo kan je kiezen voor eendelige of meerdelige (jointed) pluggen, pluggen met ratel, pluggen met levensechte tekening, enzovoort.

De juiste maat en kleur jerkbait

De perfecte jerk bait keuze is moeilijk te bepalen. Op sommige wateren werken kleine natuurgetrouwe pluggen erg goed en op andere wateren grote felgekleurde jerkbaits. Het is de kunst om te ontdekken welke het beste op jouw water werken. Je kunt hierbij inspelen op omstandigheden als de helderheid van het water, het weer, het natuurlijke aanbod eten, enzovoort. Contrast en trillingen onderwater kunnen hierbij een bepalende rol spelen. Zorg er voor dat de zintuigen van de snoek je kunstaas kunnen waarnemen!

Tip: Vis in de vroege zomer met kleinere pluggen, je volgt zo het natuurlijk voedselaanbod wat voor meer vertrouwen bij de roofvis zorgt. In de winter kun je grotere exemplaren inzetten.

Jerkbait of jerk bait?

Beiden mogen. Het is een kunstaas geschikt voor roofvis waarbij je het aas(bait), met korte rukjes(jerk) binnen vist. Dus jerkbait of jerk bait maakt voor de roofvisser geen verschil. Ben jij een echte kunstaas snoek visser dan moet je een jerkbait zeker in je kunstaasbox hebben! Is dit jouw ideale vistechniek? Zorg dan zeker dat een een speciale jerkbait hengel gebruikt, voor optimaal vis genot!

Snel je Jerkbaits kopen?

Jerkbaits kopen doe je natuurlijk bij Raven, dé allround specialist in snoek aas Bestellen kan eenvoudig online, maar bezoek ook gerust eens één van onze winkels in Lelystad, of Steenwijk. Daar kunnen we je ook alles vertellen over de verschillen tussen diverse soorten jerkbaits. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd! We wensen je alvast veel visplezier van je nieuwe snoek aas.

Bij Raven vind je, super snoek aas voor een super prijs!