Filter

Boilies

Voor het vissen op karper worden vaak boilies gebruikt. Een boilie is een gekookt deegballetje met een bepaalde geur, kleur, structuur en smaak. Door de specifieke ingrediënten hebben boilies een grote aantrekkingskracht op karpers.

Het grote voordeel van boilies is de lange houdbaarheid van je aas zowel onder als boven water, het is vaak te hard voor andere vissoorten om te eten en het is door zijn harde vorm niet van je rig af te gooien.

Ook het voeren op grotere afstand is door de vorm eenvoudig. Een boilie (en veel ander karper aas) wordt niet op de haak bevestigd, maar wordt met behulp van een boilienaald en boiliestopper aan de hair onder de haak vastgezet. De karper zuigt het aas met de haak op en wordt zo in de lip gehaakt.

Welke geur, kleur of smaak erg goed vangt is per water verschillend. Het belangrijkste is dat je vertrouwen in de boilies hebt. Daarnaast kan voorvoeren ook helpen om de karper te laten wennen aan het aas. Deze tactiek is vaak succesvol gebleken.

Wat de boel ook behoorlijk kan versnellen is:

Instant Vissen zonder voorvoeren:
  • Combineer je boilies met particles en pellets voor een extra aantrekkelijke voerplek.
  • Voor het instant werk zou je een zoete fruitige en fel gekleurde boilie kunnen kiezen, breek ook wat boilies d.m.v. een crusher en voer deze bij. Dan komen de smaken vlugger vrij in het water
  • Dip je boilies eens in een dip of soak, een dagje van te voren voor een extra sterke smaak in het water.
Vissen in de wintermaanden:
  • Vermijd een boilie waar teveel vismeel in zit, de karper zal hem slechter kunnen verteren en vlug vol zitten.
  • Kies een klein formaat, 15 mm zal beter werken.

Populaire boiliemerken zijn Pro Line, Martin SB, Dynamite Baits en Rod Hutchinson.