Filter

Karperhaken

Geen visser kan zonder, en heeft er altijd één in zijn uitrusting zitten: Een haak voor het vissen naar karper.

Logisch, want op deze manier ben je op iedere uitdaging voorbereid. Gelukkig biedt Raven.nl verschillende onderlijnen voor karpers aan, waaronder: de Stiff Rig, de Chod Rig en de Blowback Rig. Welk model jouw voorkeur ook heeft: wij hebben het voor je in huis. Bekijk snel ons assortiment!

Wat is de beste karperhaak?

Karperhaken heb je in veel verschillende vormen, maten en soorten. Zo is er de Wide Gape, Long Shank, Kurv Shank, Chod en gewone karperhaak. Waar de ene bij zweert, vloekt de ander. Het eerste wat voor elke karpervisser belangrijk is, is de kwaliteit en de scherpte. Daar is ieder het over eens. Vervolgens word het lastiger; de vorm van de haak. Karperhaken heb je in veel verschillende vormen, en dan weer diverse maten en merken. Het merk waar je voor kiest is persoonlijk. We helpen je alvast wat op weg met de haakkeuze.

Klauwhaak

Dit type haak prikt minder vlug, maar zit de haak eenmaal, dan ben jij diegen die hem los moet maken... de vis lukt dit niet. Denk dus aan inzet bij bijvoorbeeld veel wier, of als je veel lossers krijgt. Of betaalwateren waar weerhaakloos gevis moet worden.

Wide Gape

De Wide Gape heeft een grotere haakbocht en prikt vaak wat dieper dan andere haken. Met deze haak kun je prima met groot aas en een kleine haak vissen. Denk aan een 25mm boilie op een maatje 8.

Long shank

Door de langere steel draait de longshank haak sneller en prikt dieper in de bek van de vis. Het nadeel hiervan is dat de kans op inscheuren van de bek groter is. Gebruik deze haak daarom met verstand en zeker niet bij obstakels.

Kurv Shank

De Kurv Shank herken je aan de geboven haaksteel. Dir combineert de voordelen van een klauwhaak en een haak met een rechte punt. Hij is multi-inzetbaar en in vele rigs toe te passen.

Chod haak

Deze haak is speciaal gemaakt voor het vissen met een stijf onderlijnmateriaal. De oog van de Chod haak is naar achter gebogen om geen knik in het onderlijnmateriaal te krijgen. Daardoor is deze haak prima voor Chod- en stiffrigs te gebruken.

Verschillende haakmaten

De haakmaat pas je aan aan de grote van je aas. Haakmaat 6 is de populairste maat omdat deze redelijk allround is. Ook haakmaat 4 en 8 doen het vaak goed. Vis je met een klein pop-upje of maiskorrel dan kies je logischerwijs voor een kleine haak. Groter aas kun je met een haakmaat 4 of 2 vissen.

Let bij het gebruik van een karperhaak altijd op de scherpte. Controleer deze altijd voor je inwerpt. Bij twijfel kun je de haak beter weggooien of scherp slijpen. Het zou zonde wezen als je je droomvis verspeeld doordat je haak niet scherp genoeg is.

Karpervissen met Raven.nl

Veel nedelanders houden van vissen. Niet zo vreemd, want met zo’n waterrijke omgeving is er flink wat vis in onze omgeving te vinden. Ook niet gek, dat juist in dit kikkerlandje een groot visimperium is ontstaan: Raven hengelsport. Vandaag de dag hebben wij verschillende winkels in Nederland én daarbuiten. Hier bieden wij naast karperhaken ook andere professionele visattributen aan, waaronder:

Direct karperhaken kopen?

Kurv shank. Wide gape. Long shank. Chod haak. Wanneer het gaat om karperhaken, zijn er veel varianten te vinden - bijvoorbeeld met lood. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw favoriete onderlijn vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke winkels in Steenwijk of Lelystad. Heb je een vraag? Neem dan een kijkje binnen de klantenservice. Welke haken voor karpers ga jij straks bij ons kopen?