Filter

Spodhengels en markerhengels

Een karper spodhengel is een stevige stugge hengel van ongeveer 3.60m lang en een testcurve van rond de 5.5lbs.

Hiermee kan je zware gewichten ver werpen, samen met een spod of spomb kun je op deze manier nauwkeurig voeren. Je werpt in korte tijd gemakkelijk grote hoeveelheden particles of boilies naar je karperstek. Zo maak je eenvoudig een mooie voerplek of voer je regelmatig kleine hoeveelheden bij om de karper op de stek te lokken.

Met een markerhengel voor het karpervissen wordt in combinatie met en markerdobber de diepte van het water gemeten. Ook check je hiermee de structuur van de bodem. Zo kun je beter bepalen waar je gaat karpervissen.

De beste spodhengels

Let bij het aanschaffen van je spodhengel goed op de lengte wanneer je kiest voor een 13ft spodhengel zal je verder gooien dan wanneer je een spodhengel van 10ft zal gebruiken. Ook is de testcurve weergegeven in Lbs (ookwel ponden) belangrijk voor het resultaat dat je wilt bereiken. Wanneer de testcurve van een hengel hoger is zal deze stugger zijn, dit zorgt er voor dat de hengel minder snel zal doorbuigen bij het gebruik van grote gewichten. Wat er dan ook weer voor zorgt dat je verder en nauwkeuriger kan uitgooien.

Spodhengels en markerhengels zijn er in veel soorten en maten, maar ook merken. Onder andere: - Faith; - Fox; - JRC; - En ook Shimano!

Spodhengels en markerhengels kopen? Dat doe je bij Raven

Spodhengels. Markerhengels. Wanneer het gaat om hengels waar je grote gewichten wilt werpen bij het karpervissen, zijn er veel varianten te vinden. Voor een goed assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw volgende spodhengel vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust naar 0321 310 012 of neem een kijkje binnen de klantenservice. Welke spodhengel voor het karpervissen ga jij straks bij ons kopen?