Filter

Pop-ups, Wafters & Hookbaits

De haast niet meer weg te denken Pop-up boilie is een drijvende boilie die gebruikt wordt voor het karpervissen of bij het witvissen met de method en feeder. Doordat hij blijft drijven is de pop-up goed te gebruiken boven zachtere bodems of om extra op te vallen tussen al het andere voer.

Plaats een stukje kneedlood of loodhagel op de onderlijn en bepaal de hoogte van de pop-up. Meestal is een cm of 5 vanaf de bodem al perfect. Het voordeel van een pop-up is dat hij gewichtloos is en bij de geringste waterverplaatsing mee hobbelt. Dus een vis die langs zwemt laat hem al als een losliggend voedseldeeltje overkomen. Dat word happen!

Een pop-up boilie is op verschillende manieren te gebruiken. Vis hem als enkele boilie of samen met een zinkende boilie. Dit wordt ook wel een snowman presentatie genoemd. Voorkeur geniet het om een afwijkende opvallende kleur pop up te gebruiken dan. Ook kan hij gebruikt worden bij het vissen met een Zig-Rig.

De pop-up boilie kan net als een normale boilie aan een hair bevestigd worden. Een veel gebruikte onderlijn is bijvoorbeeld de Chod Rig of D-Rig. Kies de juiste geur, kleur en smaak en het vangen kan beginnen!

Nog wat tips:
  • Probeer zo weinig mogelijk lood of kneedlood te gebruiken, zodat je pop up/snow man zeer traag zinkt. Zo komt jouw aas nog natuurlijker over.
  • Een vis is van nature nieuwsgierig en daardoor werken bijvoorbeeld een knal groene pop up op gele mais heel goed. De vis is gelokt door de maisgeur, maar gaat vaak als reflex op dat dansende opvallende deeltje af…zijnde jouw pop up!
  • Een pop up mag wat extra geflavourd worden als je hem als single hookbait gebruikt (Alleen de pop up op je stek verder niets) Dus zie je ooit een karper draaien of springen, verjaag hem niet door hem een kilo voer op zijn kop te gooien, maar zet dan je opvallende pop up in en meer niet!