Filter

Vaste Stok

Wie heeft er niet ooit met een vaste hengel gevist? Waarschijnlijk was het je eerste kennismaking met het vissen. Maar ook hier heeft de tijd niet stil gestaan. Van bamboo hengel tot een strakke carbon stok van 14 meter. Waarschijnlijk weegt de laatste nu lichter als de bamboo hengel van 3 meter waar je mee begonnen bent!

Vaste hengels

Met de vaste hengel hebben al heel wat mensen leren vissen of vissen er nog steeds recreatief of volwaardige wedstrijden mee. Kortom, de vaste hengel wordt gebruikt door jong en oud op allerlei verschillende wateren en heeft al heel wat vis boven water gekregen.

Deze vishengel heeft een lengte van 3 tot soms wel 14 meter lang en wordt gevist zonder molen. Het tuigje met dobbertje maak je vast aan de hengel door middel van een kikkertje of elastiek montage. Met de vaste hengel kun je vissen op kleinere witvis, maar met de juiste techniek en materialen kun je ook grote brasem en karpers vangen!

Tip: Begin je net met vissen? Kies dan voor een vaste hengel met een lengte van ongeveer 4 of 5 meter en ontdek de (ont)spanning langs de waterkant.