Filter

Schepnetten

Voor het veilig landen van een roofvis kan een schepnet soms van essentieel belang zijn.

Veel roofvissen hebben vlijmscherpe tanden en veel kunstaas is voorzien van dreggen. Die twee factoren kunnen het vangen en veilig onthaken van een roofvis behoorlijk lastig maken zonder roofvis schepnet. Een snoek of snoekbaars kan erg groot worden, dus is het belangrijk dat je hiervoor een schepnet gebruikt dat groot genoeg is. Naast de geweven schepnetten zijn er ook nylon, rubber en rubber gecoate schepnetten. Probeer altijd een grove nylon, rubber of rubber gecoat net te gebruiken. Hiermee heb je minder tot geen last van dreggen, haken en tanden die in het net vast komen te zitten en zul je de vis minder snel beschadigen.

Een schepnet is veiliger dan de kieuwgreep

Ook al heb je de kieuwgreep onder controle, vaak kan een schepnet toch een uitkomst bieden. Soms is de vis wild onder de kant of kun je er net niet goed bij. Een veilig hulpmiddel om te kijken waar de haken zitten en de vis vervolgens makkelijk te onthaken of vast te pakken is dan het schepnet Daarnaast moet je er natuurlijk altijd voor zorgen dat je een goede onthaaktang bij je hebt.

Tip: Voorkom dat je dure schepnnet afzinkt naar de bodem van je viswater, als je tijdens het landen weer even twee handen nodig hebt voor je hengel. Voor je het weet zinkt het net. Een netfloat is een goedkope maar zeer doeltreffende aankoop. Je net blijft nu drijven. Moet je zelf met een waadpak ver het water in? Zet dan een extra netfloat op het eind van je steel. Het net ligt nu netjes op het wateroppervlak naast je.

Verschillende schepsnetten

De grootte en het materiaal van je Schepnet is dus erg bepalend voor de veiligheid van de vis. Bij een te klein net zal je de vis niet alleen moeilijker scheppen, maar zal deze ook nog eens niet mooi recht in het net kunnen liggen. Hier door zijn beschadigingen haast niet te voorkomen. Zorg er dus voor dat je een schepnet meeneemt die past bij je situatie. Vis je met veel dreggen dan is het verstandig om een rubbercoat schepnet mee te nemen, vis je tevens op snoek of snoekbaars, zorg dan dat je schepnet groot genoeg is om een kanjer te landen!

Gebruik bij het roofvissen dus nooit een te klein schepnet! Ga je streetfishen of struinend vissen op rovers? Kies dan voor een roofvis schepnet met een tweedelige steel. Deze zijn een stuk gemakkelijker mee te nemen.

Roofvissen met Raven.nl

Veel nederlanders houden van vissen. Niet zo vreemd, want met zo’n waterrijke omgeving is er flink wat vis in onze omgeving te vinden. Ook niet gek, dat juist in dit kikkerlandje een groot visimperium is ontstaan: Raven hengelsport. Vandaag de dag hebben wij verschillende winkels in Nederland én daarbuiten. Hier bieden wij naast landingsnetten ook andere professionele visattributen aan, waaronder: - Aas & Voer; - Hengels; - Molens; - Vislijnen; - En veel meer!

Direct een schepnet kopen?

Met steel. Zonder steel. Wanneer het gaat om schepnetten voor het roofvissen, zijn er veel varianten te vinden. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw favoriete schepnet vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust naar 0321 310 012 of neem een kijkje binnen de klantenservice. Welk schepnet ga jij straks bij ons kopen?