Filter

Doodaas

Ondanks dat het kunstaas tegenwoordig steeds realistischer wordt, gaat er niets boven natuurlijk aas. Niet alleen komt er qua uiterlijk niets bij “the real deal”, ook de geur van doodaas blijft een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op alle soorten roofvissen. Doodaas heeft het grote voordeel dat je er passief mee kunt vissen.

Kunstaas moet je altijd in beweging houden, terwijl een dode aasvis ook stil liggend een wereldaas kan zijn. Presenteer je aasvis op de bodem met behulp van wat lood, of biedt hem aan op elke diepte die je wilt, met behulp van een dobber. Gebruik natuurlijk een onderlijn die bestand is tegen de scherpe tanden van een snoek. Een stalen onderlijn met 1 of twee haken is hier perfect voor. Roofvissers noemen dit ook wel een takel.

Roofvissen maken het zich nu eenmaal graag zo gemakkelijk mogelijk, altijd zullen ze proberen om met zo min mogelijk energieverspilling toch een volle maag te krijgen. Misschien is doodaas daarom wel zo succesvol, want niets is natuurlijk gemakkelijker dan een prooi die niet meer kan vluchten. Vooral in de koudere periode, wanneer het voedsel schaarser is, en elke vis nog zuiniger wordt op zijn energieverspilling, kan doodaas veruit de beste keus zijn.

Geconserveerd doodaas voor dropshotten of verticalen

Wij hebben een ruim aanbod van geconserveerde aasvissen. Hele kleine aasvissen voor bijvoorbeeld het dropshotten of verticalen, maar ook flinke aasvissen zoals sardien en haring. Beginnende roofvissers zullen misschien de keuze voor zeevissen op het zoute water niet direct begrijpen. Maar ervaren roofvissers weten dat veel zeevissen vetter zijn, en vol zitten met onweerstaanbare, olierijke aroma’s waardoor het voor de snoek nog gemakkelijker wordt om ons aas te vinden.

Doosaas voor Forelvissen: meelwormen of wasmotlarven

Niet alleen roofvissen zijn gek op natuurlijk aas, ook Forel kan maar moeilijk van een natuurlijk eiwitrijk hapje afblijven. Daarom hebben we ook voor de Forelvissers interessante producten in ons assortiment opgenomen, zoals geconserveerde meelwormen en wasmotlarven. Altijd handig om een zakje bij je te hebben! Het kan je visdag goed maken op de dagen dat powerbait (Foreldeeg) maar weinig aandacht trekt!