Filter

Vismolens

Een vismolen speelt een belangrijke rol binnen de witvisserij. Een witvismolen zorgt er niet alleen voor dat je goed kunt werpen, maar ook dat het binnenhalen van een voorn, brasem en andere witvis een leuke sport wordt.

Er zijn verschillende molens die je kunt gebruiken, waarbij de molens met een slip voorop het meest gebruikt worden binnen de witvisserij.

Deze molens hebben een directere slip en zijn met de draaiknop voorop nauwkeurig af te stellen. Ze zijn er in verschillende maten. Des te groter de molen/spoel, des te meer lijn er op gaat. Heb je niet veel lijncapaciteit nodig en hoef je niet ver te werpen, dan voldoen de kleinere modellen uitstekend. Wanneer je als witvisser wel grote afstanden gooien, kies dan voor een molen met een grotere spoel.

Molens met de slip achterop worden meer gebruikt door witvissers die met een dobber vissen. Deze slip is sneller bereikbaar. Molens voor het matchvissen hebben naast de basisslip achterop, tevens een extra gevechtsslip. Een speciaal slipmechanisme waarmee je super snel een vooraf ingestelde slip kunt veranderen.

Vismolens zijn mechanische producten die een belangrijke onderdeel spelen binnen de witvisserij. Molens zitten vol met onderdelen die slijtage ondergaan. Maak een juiste keuze, onderhoud je molen goed en je hebt er lang plezier van!