Filter

Vismolens & Reels

Zeevismolens of reels gebruik je in het zeevissen van klein tot groot. Ga je Big Game vissen, dan heb je natuurlijk een grotere en sterkere reel nodig dan wanneer je een dagje op het wad gaat vissen.

Alle zeevismolens en reels hebben een overeenkomst. Ze moeten geschikt zijn voor het vissen op zee en dus goed tegen zout water kunnen. Over het algemeen zijn de zeemolens en reels ook sterker en robuuster dan de zoetwater varianten.

De Big Pit of surfcasting molens zijn speciaal ontworpen om enorme afstanden mee te werpen. Deze kun je perfect gebruiken voor het strandvissen. Reels moeten het hebben van hun kracht. Doordat de lijn haaks op de as staat kun je veel meer kracht op een reel uitoefenen. Reels worden veel gebruikt voor het vissen van de boot en zijn een must voor de grotere vissen.

Tip: Spoel je molen of reel meteen na het vissen thuis af onder lauw stromend water. Dit verwijderd zeewater, zand en het belangrijkste; het zout. Droog hem goed af en druppel wat olie op alle bewegende delen zoals lijn roller, beugel etc.