Filter

Hangers karpervissen

Een hanger hang je aan je lijn om ervoor te zorgen dat deze goed door je beetmelder loopt.

Hierdoor krijg je een betere beetregistratie tijdens een aanbeet. Een hanger heeft meer bewegingsvrijheid dan een swinger. Hierdoor kun je op meer verschillende stylen vissen, bijvoorbeeld met compleet slappe lijnen waarbij je de hanger zachtjes op de grond laat rusten. Een nadeel ten opzichte van swingers is dat je eerder last zult hebben van de wind.

Waarom met hangers vissen

Hangers worden bij het karpervissen gebruikt om de terug zwemmende karper ook goed te kunnen registreren. Wanneer je vist met slappe lijnen is het belangrijk de lichte hangers te gebruiken om ook dan aanbeten te kunnen registreren. De meeste hangers kun je verzwaren door er loodjes in te draaien. Dit zorgt ervoor dat je minder last zult hebben van meldingen bij stromend water of harde wind. Om beter de beweging van je hangers te kunnen volgen hebben enkele swingers een ingebouwd lampje die je op je beetmelder kan aansluiten.

Voordelen en nadelen van swingers

  • + Gevoelig, kan heel licht gebruikt worden bij bijvoorbeeld het freelinen
  • + Kan omhoog en omlaag bewegen, maar ook naar voren schuiven bij de geringste beweging van je aas
  • + Compact mee te nemen en minder kwetsbaar dan swingers
  • - Schommelt in hardere wind
  • - Losse gewichten nodig om evt. zwaarder te maken

Direct hangers voor het karpervissen kopen?

Hangers voor het karpervissen kopen doe je gemakkelijk bij Raven. Bestellen kan gemakkelijk online, of kom gerust eens langs één van onze mooie hengelsport winkels bij jou in de buurt! Je kan ons vinden in Lelystad, of Steenwijk. Hier staat een van onze specialisten klaar met advies en natuurlijk warme koffie!