Filter

Foreldeeg

Foreldeeg is waarschijnlijk de meest gebruikte aassoort voor het vissen op Forel en wordt ook wel Troutbait genoemd. Dit deeg is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, geuren en smaken.

Onder water ziet Foreldeeg er uit als een smakelijk hapje voor de Forel. Het is gemakkelijk te vormen en kan zelfs gebruikt worden in combinatie met een levend aasje.

Neem een klein beetje deeg en rol dit tot een kneedbaar balletje. Plaats het deegballetje om de haaksteel en rol er een kegeltje van. Knijp vervolgens het kegeltje plat en draai het uiteinde een kwartslag. Zo ontstaat een wokkelvormig Foreldeeg die voor veel actie zorgt onder water.

Voor donkere dagen en in schaduw stroken adviseren wij lichte kleuren, voor heldere zonnige dagen de donkere kleuren. Alles draait hier om contrast. Het staat u vrij om ook 2 kleur soorten door elkaar te kneden.

Hier nog wat tips:

  • Gebruik een Foreldeeg vormer voor het nog makkelijker maken van een perfect gevormd deeg. Ook het effect van het bewegen van het aas in het water levert je meer aanbeten op.
  • Als de Forel niet mee werkt wil het ook wel eens helpen om een paar keer achter elkaar steeds op de zelfde plek in te gooien en binnen te draaien. Er komt dan een geurspoor in het water en ook door de beweging steeds op de zelfde plaats kunnen Forellen actiever worden.
HENGELSPORT BLOG:

Lees ook eens het artikel: ‘’Foreldeeg vormen, hoe moet dat eigenlijk?‘’