Filter

PVA & Mesh

PVA zakjes zijn gemaakt om op te lossen zodra het in aanraking komt met water.

Dit is een geweldige uitkomst bij het karpervissen omdat je hiermee gemakkelijk je karperaas op je visstek bij je haakaas krijgt. Een PVA montage zet je gemakkelijk aan je onderlijn, en wanneer je hem dan uitgooit zal hij zodra het water wordt geraakt oplossen. Op deze manier zorg je dat er extra boilies, pellets of partikels om je haakaas heen op je stek liggen.

Welk PVA materiaal heb je nodig?

Een goed voorbereide karpervisser heeft altijd wat PVA bij zich. Maar waar moet je dan aan denken? Bij Raven verkopen wij de volgende soorten PVA:

  • Mesh: Deze netjes vul je met wat aas, knoop je dicht en bevestig je aan je onderlijn. Zo heb je wat extra voer precies op de goede plek liggen.
  • Bags: Dit zijn afgesloten zakjes. Net als bij een funnel web vul je ze met voer, maar bij PVA Bags doe je het lood en onderlijn meestal in het zakjes. Daarna maak je het dicht, zo ontstaat er een grote bal waardoor je veel verder kunt werpen. Let er wel op dat het niet te zwaar is voor je hengel.
  • String of Tape: Kun je voor verschillende doelen gebruiken. Een bekende techniek is om het tape door een paar boilies te rijgen en deze vervolgens aan je onderlijn te bevestigen.
  • Foam: Doe wat PVA foam aan je haak, zo weet je zeker dat deze altijd goed ligt onderwater. Je voorkomt dat hij vast ligt in troep op de bodem of in je aas

PVA materiaal kopen

Bij Raven Hengelsport hebben we altijd genoeg PVA materiaal op voorraad. Bestellen doe je gemakkelijk online, maar kom ook gerust eens langs één van onze hengelsport winkels in Lelystad, of Steenwijk! Kom eens langs voor tips bij het vissen met PVA, de koffie staat klaar!

Wil je meer weten over het vissen op karper met PVA? Lees dan ons blog: PVA gebruiken bij het karpervissen, zo doe je dat! en wie weet leer je nog wat!