Vismolens

Vismolens zijn er in vele soorten, maten en prijsklassen. Het kopen ervan kan binnen de winkel van Raven Hengelsport in verschillende prijsklassen: zo hebben we goedkope spinmolens tot hele dure Big Game reels. Je vindt ze bij ons zowel online als offline. Bestel er daarom direct één in onze webshop of bezoek onze fysieke winkels in Nederland. Dus waar wacht je nog op? Bekijk meteen ons aanbod!

De beste vismolen voor jou?

Welke type molen het beste bij jou past heeft te maken met je vistechniek, ook wel “vis discipline” genoemd. Ga je kunstaas vissen met een spinhengel? Kies dan voor een bijpassende spinmolen met slip voor- of achterop. Heeft de hengel een trigger-grip, dan heet de hengel een baitcaster. Deze vis je met een baitcastingreel. Deze zijn te verkrijgen in een rond-model of druppelvorm.

Feedervissers kiezen een feeder- of methodhengel met bijpassende feedermolen. De feedermolens lijken op spinmolens maar hebben een grotere spoel en hogere inhaalsnelheid. Dit verzorgd betere werpeigenschappen en voorkomt verlies van voer- en methodkorven.


Het beste merk vismolen?

Bij Raven Hengelsport vind je diverse vismolens van de A-merken. Ieder merk wil molens aanbieden met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Molens van Abu Garcia, Daiwa, Shimano, Savage Gear, Guru, Matrix, Fox en andere top merken stellen je zeker niet teleur! Zij gebruiken allen de beste materialen en grondstoffen die voorhanden zijn. De topmodellen bieden wij aan tegen een scherpe prijs! Het budget wat je hiervoor beschikbaar hebt moet je zelf bepalen.

De voordelige vismolens vind je bij Faith, Eurocatch, DLT en X2. Zij bieden hoogwaardige kwaliteit voor een scherpe prijs. Heb je dus een kleiner budget, zijn deze merken het bekijken waard. Je krijgt jarenlang visplezier voor een betaalbare prijs. Dit doen deze merken door te kiezen voor andere materialen, zonder te besparen op de gewenste kwaliteit. Hierdoor krijg jij echt waar voor je geld en automatisch de beste deal!

De verschillende mogelijkheden

Een Vismolen is een belangrijk stuk gereedschap om de vis mee binnen te halen. Bijna alle molens zien er aan de buitenkant prachtig uit, maar het gaat natuurlijk om de binnenkant. Het prijsverschil tussen de verschillende molens wordt bepaald door de materialen die gebruikt worden. Is een goedkope vismolen dan rommel? Absoluut niet. Ga je enkele keren per jaar vissen, of begin je net met vissen? Dan kun je prima met een goedkopere vismolen uit de voeten!

Hoofdzakelijk worden de molens onder verdeeld in twee categorieën; de werpmolens en de reels. De werpmolen is in Nederland het bekendste, maar ook de reel wordt steeds meer gebruikt. Vooral onder roofvissers is de baitcastingreel erg populair.

Vismolen kopen? Let dan op de volgende punten:

Let bij aanschaf van een molen niet alleen op het uiterlijk, maar houdt ook rekening met de maat, de gebruikte materialen, lijncapaciteit, inhaalsnelheid, de sterkte, het aantal en de kwaliteit van de lagers en alle extra opties. Voor uitgebreid advies kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen of gezellig langskomen in onze winkel in Lelystad of Steenwijk.