Shad bevestigen op een loodkop

Wanneer je met een shad of twister wil gaan vissen kun je dat op verschillende manieren doen. Bij het dropshotten vis je de shad met een enkele haak een stukje boven het lood. In de meeste andere gevallen heb je een jigkop of loodkop nodig om met dit rubberen kunstaas te vissen. Maar een shad bevestigen op een loodkop, hoe doe je dat?

shad_loodkop_raven

Kies de juiste haakmaat

Om een goede actie aan de shad mee te geven is het belangrijk om de juiste haakmaat te kiezen. Een goede vuistregel is dat de haak op ongeveer 1/3 van de hele lengte van de shad uit. Dit komt neer op het volgende:

Jigkop stap voor stap monteren

  1. Meet waar de haaksteel uit de shad moet komen en onthoud dit punt
  2. Markeer de plek waar de haaksteel uit de shad moet komen
  3. Prik de haakpunt dwars in de shad, zo rijg je hem er het makkelijkst op
  4. Rijg de shad over de haaksteel, zorg er voor dat de punt door het midden van de shad loopt
  5. Draai de shad en prik de punt door de gemarkeerde plek uit stap 2
  6. Schuif de shad verder over de jigkop zodat hij niet meer los komt.

stap-voor-stap-loodkop

TIP!Gebruik je shads van zo'n 12cm of langer dan zul je ook een zogenaamde stinger moeten gebruiken. Dit is een extra dregje op ongeveer 2/3 van de totale lengte van de shad. Hierdoor mis je een stuk minder aanbeten. Hierover in een volgend blog meer!

Tot slot

Heb je nog vragen over het juist monteren van een loodkop? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Lelystad of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende roofvissessie? Zorg dan dat je snel de juiste Roofvismateriaal in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!