Tips 16 t/m 20 voor het roofvissen

We sluiten af met tips 16 t/m 20 voor het roofvissen! Om te voorkomen dat jij tegen dezelfde problemen aan loopt als ikzelf, heb ik deze week de laatste super handige roofvis tips voor je op een rijtje gezet.

De vorige 5 tips nog niet gelezen? Lees hier de tips 11 t/m 15 voor het roofvissen.

16. Gebruik een krimpkous voor het verstevigen van je montage...

Tijdens het dropshotvissen wil het nog wel eens voorkomen dat je haak niet zo haaks op je lijn staat als dat je het eigenlijk zou willen. Zelfs wanneer je de knopen helemaal goed legt, zie je nog vaak dat al na een paar goede aanbeten de haak niet meer zo mooi haaks op het fluorcarbon staat.

Dit kun je eenvoudig verhelpen door een klein stukje krimpkous over de haak te plaatsen. Neem een stukje van ongeveer een centimeter lang en schuif dit over de haak totdat hij volledig het oog bedekt. Doop je montage nu even in heet water en de krimpkous zal krimpen, hier zal je montage een stuk steviger van worden.

Krimpkous haak

  • Een vrij simpele aanpassing die je dag een stuk makkelijker zal maken.
  • 17. voorkom het verzakken van je aas met deze tip!

    Tijdens het dropshotten met een langwerpige softbait of een dood visje wil het nog wel eens voorkomen dat je aas verzakt, totdat het uiteindelijk helemaal onder in de haakbocht beland. Op deze manier gaat je aas niet meer natuurlijk door het water heen, en dit scheelt flink wat aanbeten!

    Dit kun je eenvoudig oplossen door een klein stukje siliconenslang. Pak een stukje siliconenslang en prik deze overdwars op de haak voordat je het aas monteerd. Knip nu aan beide zijden het slangetje af, zodat het slangetje aan beide kanten een paar millimeter uitsteekt. Omdat het slangetje van rubber is blijft het goed op zijn plaats zitten.

    Wanneer je nu je aas bevestigd dan zul je zien dat het aas mooi op dit rubbertje blijft rusten, en dus niet helemaal verzakt tot in de haakbocht.

    zakt je aas af?

  • Probeer het eens en zie het verschil!
  • 18. Last van waterplanten? probeer dit eens!

    Laat je niet tegenhouden door waterplanten of kroos in je viswater! Omdat het water tegenwoordig steeds helderder wordt, zien we steeds meer waterplanten in ons viswater. Vissen met een plug of met een spinner is bij voorbaat kansloos. Elke worp zal je kunstaas vol met planten hangen. Jammer. Want snoek is juist vaak dol op zulke begroeide planten!

    Probeer hier eens een kikkerimitatie! Er zijn tegenwoordig hele mooie imitaties op de markt. De haken zitten in de kikker verborgen en komen er pas uit bij een aanbeet. Je kunt hier dus rustig mee over de waterplanten heen vissen, zonder dat je telkens planten haakt!

    De aanbeten zijn spectaculair en altijd onverwacht! Heb je een aanbeet, probeer dan niet in een reflex aan te slaan, maar wacht even 2 seconden! Wanneer je direct aanslaat, sla je vaak mis, maar wanneer je even een paar seconden geduld hebt, dan zul je zien dat je geduld beloond wordt!

    Roofvissen kikker

  • Oppervlakte pluggen zijn goed inzetbaar, en vaak nog extra leuk ook!
  • 19. Gebruik de juiste spinner in elke situatie!

    spinners (of ook wel blinkers genoemd) heb je in vele soorten en maten. Ze zijn er al tientallen jaren, en brengen nog steeds een hele hoop roofvis op de kant. Nadeel van spinners is dat ze soms moeilijk op stromend water zijn in te zetten. Door de waterdruk op de bladen komt je spinner al gauw omhoog, en vis je veel ondieper dan je eigenlijk zou willen! Natuurlijk kun je overgaan op een zwaardere spinner, maar dan is de kans dat je vast raakt op de bodem ook veel groter!

    Beter is het om even naar het blad van de spinner te kijken. Voor stromend water kun je namelijk beter een spinner nemen met een lang, smal blad. Deze heeft minder weerstand in het water, en blijft hierdoor beter op diepte. Wanneer je in de winter vist op rustig water, dan wil je juist je spinner langzamer kunnen binnenvissen. Neem in die gevallen een breed, bijna rond spinnerblad.

    Je zult zien dat een brede spinner veel langzamer is binnen te vissen, terwijl hij wel mooi blijft draaien!

    Spinners voor het roofvissen

  • De keuze van je spinner kan al gauw het verschil maken, zorg dat je goed voorbereid bent!
  • 20. Hoe werp je licht aas met succes?

    Vissen met erg klein (kunst)aas kan in sommige gevallen erg succesvol zijn. Maar hoe kun je werpen met dit aas wat vaak maar enkele grammen weegt? Natuurlijk kun je met een ultralichte hengel aan de slag, maar ook met een normale spinhengel kun je klein aas daar aanbieden waar jij het hebben wilt!

    Forelvissers gebruiken vaak een sbirolino of bombetta, dit is een werpgewicht waar de lijn doorheen loopt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende gewichten, en ook kun je nog kiezen voor een drijvend werpgewicht of een zinkend werpgewicht. Haal je hoofdlijn door deze sbirolino en schuif daarna een stoppertje op de lijn. Door dit stoppertje bescherm je de knoop, en kun je ook nog de diepte waarop je je aas aanbiedt regelen. Na dit stoppertje monteer je een warteltje en daarna je onderlijn met je aas. Op deze manier kun je zelfs het kleinste aasje een heel eind werpen!

    Tot slot

    Ik hoop dat ook tips 16 t/m 20 voor het roofvissen je zullen helpen, en ze direct na het toepassen al veel succes opleveren. Blijf oefenen en geef niet te snel op, dan komt het gevoel vanzelf! Heb je nog vragen? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Lelystad of Steenwijk!

    Wil jij ook succes boeken met je volgende roofvis sessie? Zorg dan dat je snel de juiste roofvisspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

    Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

    Veel succes en vooral plezier aan de waterkant!!