• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
 • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
 • Gratis verzending vanaf € 50,-

Wat is de zwemdiepte van de Salmo Hornet

Raven Hengelsport 1 juli 2022
Wat is de zwemdiepte van de Salmo Hornet
Wat is de zwemdiepte van de Salmo Hornet

Afgelopen jaren zien we veel vragen over het Hornet van Salmo komen. Zowel bij onze klantenservice, onze social media en tijdens ons E-vent zien we veel vragen over met name de zwemdiepte.

De Salmo Hornet kun je bijna gaan gebruiken bij een visstandonderzoek naar baars! Dit stukje kunstaas is zeker tot aan de 5cm één van de allerbeste baars kunstaasjes allertijden. Of het de vorm, kleur of zwemactie is, je mag het zelf bepalen maar dat deze plug serie vis vangt is zeker. Pak de juiste zwemdiepte en een visloze visdag is bijna niet meer mogelijk.

Het Salmo Hornet is leverbaar met en zonder ratel, drijvend of zinkend, ook kleur en lengte maken het verschil. Wij leggen per lengte en model de zwemdiepte aan je uit.

Zwemdiepte van de Salmo Hornet
Klik op de afbeelding om verder in te zoomen

Salmo Rattlin’Hornet Shallow 3,5cm - Drijvend

Het is de kleur van deze serie die jouw keuze bepaald want qua zwemdiepte is er amper verschil. De 3,5 centimeter heeft een gemiddelde zwemdiepte van 50 centimeter. De gehele Rattlin’hornet serie is voorzien van het SIC-systeem. SICS staat voor Salmo Infinity Cast System en zorgt voor verre en nauwkeurige worpen.

Ga jij op zoek naar baars, roofblei of andere rovers op een ondiepte? Zorg er dan zeker voor dat je dit kunstaas van Salmo in je kunstaasbox hebt zitten!

De zwemdiepte zal variëren tussen de 40 centimeter en 50 centimeter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 0.4 meter

Steady retrieve - 0.5 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 0.4 meter
 • 4km/ph - 0.4 meter
 • 5km/ph - 0.5 meter

Salmo Rattlin’Hornet Shallow 4,5cm - Drijvend

De 4,5 centimeter Ratt’lin Hornet Shallow is 2,5 gram zwaarder en duikt 20 centimeter dieper dan het kleinere broertje. Zeker op 1,5 meter diepe wateren kan deze plug net het verschil maken ten opzichte van de 3,5 centimeter. Doordat het aas iets dieper loopt kom je wellicht wel in de “striking zone”.

Ook op heldere en diepere wateren kunnen de baars, snoekbaars en roofblei dit aas echt komen halen. Harde aanbeten gegarandeerd, zeker op warme zomerdagen als de vis in de hogere waterlagen zwemt.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 50 centimeter en 70 centimeter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 0.5 meter

Steady retrieve - 0.7 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 0.5 meter
 • 4km/ph - 0.6 meter
 • 5km/ph - 0.7 meter
Salmo Rattlin’Hornet Shallow 4,5cm - Drijvend
Salmo Rattlin’Hornet Shallow 4,5cm - Drijvend

Salmo Rattlin’Hornet 3,5cm - Drijvend

Klein aas met grote vangsten! Dat is de Salmo Rattlin’Hornet in één zin samengevat.

Het is de originele Hornet uitgevoerd mét ratel. Is het water troebel en/of wil je de aanwezige rovers toch triggeren tot een aanbeet? Dan is dit het type Salmo Hornet wat jij zoekt. Vanwege de korte lengte is het raadzaam om met kleine wartels te vissen, om het scheef zwemmen van het kunstaas tegen te gaan.

Heb je een klein formaat wartel en zwemt de plug nog steeds iets scheef? De zwemlip kan de waterdruk niet aan en daardoor zwemt de Hornet scheef. Probeer dan eens rustiger binnen te draaien of langzamer te varen.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 80 centimeter en 1.8 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 0.8 meter

Steady retrieve - 1 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 1 meter
 • 4km/ph - 1.5 meter
 • 5km/ph - 1.8 meter

Salmo Rattlin’Hornet 4,5cm - Drijvend

De Salmo Rattlin’Hornet is ideaal voor grote baars, roofblei en snoekbaars. Het is een kleine crankbait die een attractieve actie heeft voor alle rovers. Je kunt dezelfde effectiviteit verwachten als de originele Hornet serie maar dan met extra geluid.

Met net een centimeter extra lengte ten opzichte van zijn kleinere broertje, ben je wellicht net in staat om de grotere baarzen uit te selecteren of beter te matchen met het formaat aasvis. Zeker op de moeilijke visdagen kan formaat het verschil zijn tussen vangen, en niet vangen.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 1.5 meter en 3.4 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 1.5 meter

Steady retrieve - 1.8 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 1.5 meter
 • 4km/ph - 2.5 meter
 • 5km/ph - 3.4 meter

Salmo Rattlin’Hornet 5,5cm - Drijvend

De 5,5 centimeter Salmo Ratt’lin Hornet heeft het formaat van een typische crankbait. Wil je snel een zone van je viswater scannen op de aanwezigheid van roofvis, dan is dit aasje een perfecte keuze. Zeker omdat deze variant drijft is de 5,5 centimeter Hornet ideaal om te trollen en grote delen water af te zoeken naar baars, snoekbaars en snoek.

Kom je niet boven het kant talud dan is de zwemdiepte van 2 tot 4 meter in je voordeel. Zigzaggend door de vaargeul, werpend naar het kant talud toe of gewoon op half water een stek van 8 meter diep afwerpen. Het kan allemaal met deze Hornet variant. De ratel en het formaat maken deze Ratt’lin Hornet een allround en universeel wapen voor alle soorten roofvis.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 2 meter en 4 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 2 meter

Steady retrieve - 2.2 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 2.5 meter
 • 4km/ph - 3 meter
 • 5km/ph - 4 meter
Salmo Rattlin’Hornet 5,5cm - Drijvend
Salmo Rattlin’Hornet 5,5cm - Drijvend

Salmo Rattlin’Hornet 6,5cm - Drijvend

De grootst verkrijgbare in de Salmo Ratt’lin serie is deze 6,5 centimeter variant. Door het Long Cast systeem, lekker om mee te werpen en erg geschikt voor diepere wateren. Zeker op grindgaten zorgt de 6,5 centimeter versie voor spraakmakende vangsten.

Ideaal voor het najaar en voorjaar wanneer je de vis net even wat dieper moet zoeken. Zeker in de overgangsperiode tussen warm en koud kan het even duren voordat je weet waar de roofvis zich ophoud. Wil jij weten waar snoeken, snoekbaarzen of de grote baarzen liggen? Vissen met deze Hornet kom je er zeker achter.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 2.5 meter en 5 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 2.5 meter

Steady retrieve - 2.8 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 3 meter
 • 4km/ph - 4 meter
 • 5km/ph - 5 meter
Salmo Rattlin’Hornet 6,5cm - Drijvend
Salmo Rattlin’Hornet 6,5cm - Drijvend

Salmo Hornet 3,5cm - Drijvend

Een absolute bestseller, de originele Salmo Hornet behoort zeker tot één van de allerbeste kunstaasjes ter wereld. Het is de perfecte combinatie tussen balans en attractieve zwemactie.

Zeker deze drijvende uitvoering is steady retrieve maar ook met spin-stops zeer aantrekkelijk. Zoek je stekelbaars of roofblei op jouw viswater? Met deze Salmo Hornet 3,5 centimeter uitvoering ga je ze zeker vinden.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 1 meter en 2.6 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 1 meter

Steady retrieve - 1.2 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 1 meter
 • 4km/ph - 1.8 meter
 • 5km/ph - 2.6 meter

Salmo Hornet 4cm - Drijvend

De originele 4 centimeter van de Salmo Hornet mag niet ontbreken in jouw kunstaastas. Het is de ideale uitvoering om rondom structuren in het water te zoeken naar de roofvis. Van grote baars tot kleine snoek, deze Hornet heeft een onweerstaanbare zwemactie.

Als je op zoek bent naar een plug die alles kan vangen dat er in het water zwemt, dan is deze Hornet de beste keuze! Wil je specifiek snoekbaars of snoek? Kijk dan ook eens een maatje groter.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 1.5 meter en 3.1 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 1.5 meter

Steady retrieve - 1.8 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 1.5 meter
 • 4km/ph - 2 meter
 • 5km/ph - 3.1 meter

Salmo Hornet 5cm - Drijvend

Dé ideale crankbait! Beter is deze drijvende variant van de Salmo Hornet 5 centimeter niet te omschrijven. Werpend in de stad of polder, trollend op groot water… Deze Hornet kan het allemaal. De Hornet 5 centimeter misstaat met zijn niet 7 gram niet aan een ultra light spinhengel voor streetfishing.

De Hornet serie van Salmo voldoet aan de hoogste eisen van het merk en heeft menig persoonlijk record voor vissers op de kant gebracht. Net als alle andere modellen heeft de Hornet 5 centimeter vlijmscherpe VMC dreggen die vangst na vangst goed haken.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 2 meter en 4.6 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 2 meter

Steady retrieve - 2.5 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 2 meter
 • 4km/ph - 3.1 meter
 • 5km/ph - 4.6 meter

Salmo Hornet 6cm - Drijvend

De 6 centimeter Salmo Hornet kan lekker diep gevist worden. Zoek jij een crankbait voor dieper water? Dan is dit hét model dat jij zoekt.

Deze Hornet zal snel op de juiste diepte komen en zijn actie goed kenbaar maken op de hengeltop. Het goede contact met de hengel en uitstekende zwemactie brengen jou gegarandeerd snel bij de vis. Heb jij van deze serie een felle kleurencombinatie en een natuurlijke kleurenpatroon in je kunstaastas, dan behoren visloze dagen tot het verleden.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 2 meter en 5.6 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 2 meter

Steady retrieve - 2.5 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 2 meter
 • 4km/ph - 3 - 3.5 meter
 • 5km/ph - 5.6 meter

Salmo Hornet 9cm - Drijvend

Op zoek naar snoekbaars of snoek? De 9 centimeter Hornet vind ze voor jou. Het is een behoorlijke hap voor de baarzen maar sluit ook die niet uit op de negen centimeter lange Hornet!

Wij raden wel aan om met deze variant te zien als snoekbaars of snoek lekkernij. De wijd uitslaande actie en uitgebalanceerde body maken deze Hornet onweerstaanbaar voor grotere roofvissen. Ligt de vis wat dieper weg en moet je ze nog vinden? Dan is dit een ideale “searchbait” om de actieve vis mee te zoeken.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 3.5 meter en 5 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 3.5 meter

Steady retrieve - 3.8 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 3.5 meter
 • 4km/ph - 4 meter
 • 5km/ph - 5 meter
Salmo Hornet 9cm - Drijvend
Salmo Hornet 9cm - Drijvend

Salmo Hornet 2,5cm - Zinkend

Kunstaas is eerder te groot dan te klein. Zelfs de grootste snoeken azen periodes van het jaar op klein speldaas. Toch is de Salmo Hornet 2,5 centimeter ideaal voor kleinere rovers zoals baars en forel.

Neem een lekker lichte spinhengel en bevestig aan een subtiele onderlijn met kleine speldwartel deze kleine Salmo Hornet en beleef een dag vol actie! Doordat deze versie zinkt kun je iedere waterlaag afzoeken naar de roofvis. Spin-stop, steady retrieve of misschien wel twitchen.. deze Hornet is niet verkeerd binnen te vissen. Zie je roofblei jagen? Plaats die worp en ga er mee op de foto want ook de roofblei is goed te vangen met een 2,5 centimeter Salmo Hornet.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 0.5 meter en 1 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 0.8 meter

Steady retrieve - 0.5 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 0.5 meter
 • 4km/ph - 0.8 meter
 • 5km/ph - 1 meter

Salmo Hornet 3,5cm - Zinkend

Krijg je met de drijvende 3,5 centimeter Hornet geen aanbeten? Probeer dan eens deze zinkende 3,5cm variant. Zeker op de dagen dat actieve roofvis ver te zoeken is, kan deze versie het verschil maken.

Wacht na het werpen totdat je de bodem voelt en begin dan pas met binnendraaien. Een Salmo in de juiste waterlaag is onweerstaanbaar voor roofvis. Zeker de 3,5 centimeter variant is een toegankelijk kunstaasje dat ieder soort rover kan verleiden tot een aanbeet.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 1.5 meter en 2 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 1.8 meter

Steady retrieve - 1.5 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 1.5 meter
 • 4km/ph - 1.8 meter
 • 5km/ph - 2 meter

Salmo Hornet 4cm - Zinkend

Go big or go home.. Maar klein is fijn! Deze 4 centimeter Salmo Hornet bewijst het laatste en is een echte searchbait.

Met vlijmscherpe VMC dreggen, klassieke patronen brede zwemlip is dit het beeld wat iedereen voor zich heeft als men denkt aan een originele Salmo Hornet. Het is de Hornet allemaal toebedeeld, termen zoals; de alles vanger, de bestseller, ongeëvenaard, onweerstaanbaar voor roofvis. Wij zijn vooral benieuwd wat jij er over zegt na een visdag! De kans dat je ons teleursteld is minimaal.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 2 meter en 2.5 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 2 meter

Steady retrieve - 2.2 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 2 meter
 • 4km/ph - 2.2 meter
 • 5km/ph - 2.5 meter

Salmo Hornet 5cm - Zinkend

Ben je naar huis gevist door je vismaat? Of vind je het vangen van roofvis afgelopen tijd lastig? Ga dan zeker op pad met de Salmo Hornet 5 centimeter!

Bijna iedere hengel met molen combinatie is geschikt om te vissen met deze Hornet klassieker. Snoek, snoekbaars, baars of roofblei. Wij weten niet wat je vangt, maar dat je vangt is zeker. Als wij ons leven lang nog maar met één kunstaasje mochten vissen? Dan was het absoluut deze roofvis magneet van Salmo.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 2.3 meter en 5 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 2.8 meter

Steady retrieve - 2.5 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 2.5 meter
 • 4km/ph - 4 meter
 • 5km/ph - 5 meter

Salmo Hornet 6cm - Zinkend

Klein qua formaat, groots qua vangsten. Deze bewering is zeker geen leugen als het gaat om de 6 centimeter Salmo Hornet. Deze goedwerkende plug is een killer als het gaat om roofvissen.

Menig fotoboek kan gevuld worden met de vangsten aan deze zinkende versie van de Hornet. Met de klassieke Hornet body, versterkte zwemlip en attractieve actie is het een stuk kunst met een enorme reputatie. Iedere visser kan vis vangen met deze toegankelijke alles vanger.

Vanaf het moment dat dit model werd voorgesteld aan de familie Salmo, was het de absolute bestseller.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 2.5 meter en 6 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 3 meter

Steady retrieve - 2.5 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 3 meter
 • 4km/ph - 4 meter
 • 5km/ph - 6 meter

Salmo Hornet Super Deep Runner 4cm - Drijvend

Diep, SUPER diep gaat deze Super Deep Runner uit de Salmo Hornet serie. In navolging op de overige modellen werd er voldaan aan de vraag van menig roofvisser.

De Salmo Hornet Super Deep Runner is speciaal gemaakt voor het vissen op diepte. Zowel trollend als werpend komt deze in de diepere waterlagen. Heb jij een dag streetfishing gepland en wil jij kunstaas die ook bij hoge kades op diepte blijft, zorg dan voor deze 4cm Hornet variant.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 2.5 meter en 3.6 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 2.5 meter

Steady retrieve - 2.8 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 2.8 meter
 • 4km/ph - 3 meter
 • 5km/ph - 3.6 meter
Salmo Hornet Super Deep Runner 4cm - Drijvend
Salmo Hornet Super Deep Runner 4cm - Drijvend

Salmo Hornet Super Deep Runner 5cm - Drijvend

Grindgaten, rivierplassen en het ruime sop zijn allemaal viswateren waar deze 5 centimeter Super Deep Runner uit de Hornet serie goed tot zijn recht komt. Kijk maar eens bij mede-vissers of vismaten in de tacklebox, en de kans is groot dat jij één van deze aasjes ziet liggen.

Een goede searchbait en allround crankbait die vis vangt. Of het nu snoek, snoekbaars, baars, roofblei of winde is. Deze dieplopende Hornet zorgt ervoor dat jij er mee op de foto kan. Zorg wel dat je de diepte van het water kent, want het zou jammer zijn als je deze alles vanger verspeeld op één van de obstakels die misschien op de bodem liggen.

Vanwege de drijvende eigenschappen is dit ook een ideaal aasje om te gebruiken als je trollend met de boot op zoek gaat naar de azende en actieve roofvis.

De zwemdiepte zal variëren tussen de 3.5 meter en 6 meter afhankelijk van inhaalsnelheid.

Werpend:

Traag - 2.5 meter

Steady retrieve - 2.8 meter

Trollend:

 • 3km/ph - 3 meter
 • 4km/ph - 4 meter
 • 5km/ph - 5 meter

Direct jouw Salmo Hornet bestellen?

Bestel direct jouw Salmo Hornet via Raven. Of kom langs in één van onze filialen in Almelo, Steenwijk, Lelystad of Rijen en vraag één van onze specialisten om advies. Weet jij al welke Salmo Hornet het meest geschikt is voor jouw viswater?

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.