Eenvoudig forel schoonmaken

Als je naar een forelvijver in Nederland gaat ben je in veel gevallen verplicht om je vis mee te nemen naar huis. Dit is natuurlijk geen straf aangezien het een heerlijk visje is om te eten. Het enige waar mensen nog wel eens tegenop zien is het schoonmaken van je vers gevangen vis. In dit blog helpen we je op weg en zie je dat forel schoonmaken een snel en eenvoudig klusje kan zijn.

Wat heb je nodig?

Voor het schoonmaken van een forel moet je zorgen dat je altijd een goed fileermes bij je hebt. Deze kan je vinden onder onze scharen tangen en messen pagina!

Daarnaast is het ook handig om een goede foreldoder mee te nemen van bijvoorbeeld Eurocatch fishing

Aan de slag

Stap 1: Vang een forel en geef hem met een ferme tik

Stap 2: Pak de forel vast en steek je fileermes aan de onderkant van de vis naar binnen. Dit kun je het best doen via de natuurlijk uitgang (aars) van de vis.

Stap 3: Haal het mes met een snijdende beweging naar voren tot de kieuwen. Let hierbij op dat je niet te diep snijd.

Stap 4: Haal het mes uit de vis en draai het een kwartslag. Snijd nu het kapje waarmee de kieuwdeksel aan de kop vast zit los.

Stap 5: Pak de kieuwen bij het gat wat je net hebt gesneden en trek het geheel naar achter los. Wanneer je dit goed doet kun je alle ingewanden er in één keer uittrekken. Verwijder de bloedbaan door hem met een mesje te snijden en al het bloed er goed uit te vegen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een tandenborsteltje gebruiken.

Stap 6: De vis is nu klaar om gerookt of gebakken te worden. Eetsmakelijk!

forelfileren1

Tot slot

Heb je nog vragen over schoonmaken van een forel? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Lelystad of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende forelsessie? Zorg dan dat je snel de juiste forelspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je PR van het jaar!

Wil jij je vangsten met ons delen? Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

Sebastiaan Swalef, Raven Trout Team