Hoe zet je een broodkorst op je haak voor het karpervissen?

Voor het oppervlaktevissen op karper is een broodkorst een perfect drijvend aas. Het is goedkoop, je kan er makkelijk mee voeren en zet het gemakkelijk aan de haak. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? We helpen je stap voor stap op weg!

Wil je meer leren over het oppervlaktevissen met brood op karper? Lees hier alles over het oppervlaktevissen op karper.

Welk brood heb je nodig?

Brood is licht van gewicht en wordt bij aanraking met het water erg snel zacht en zompig. Als je wil dat je korst goed blijft zitten dan moet je dus wel voor het goede brood kiezen. Het beste brood heeft een sterke flexibele korst. Knapperige korsten krijg je moeilijk op je haak en dunne zachte korsten vliegen er heel snel af. Kies daarom bijvoorbeeld voor: Tijger wit, Turks Brood of Casino Wit. Deze broden zijn altijd goed, oud brood wordt ook wat stugger en is dus ook in veel gevallen mits je het hebt toepasbaar.

Broodkorst monteren

Stap 1: Scheur een hoekje van de bovenste korst af (vouw eventueel dubbel)

Stap 2: Prik je haak door het midden van de korst

Stap 3: Rijg je korst over de haaksteel

Stap 4: Prik de punt van je haak terug door de korst totdat hij zichtbaar is

Broodkorst_Monteren_Karpervissen

Tips voor het vissen met brood

  • Voer eerst een paar stukken brood en laat de karper even wennen
  • Let op watervogels die brood ook erg lekker vinden
  • Doop je korst aan de haak snel in het water voor je gaat werpen, hierdoor kun je net iets verder werpen
  • Gebruik een dobber zoals de buldo of controller float als werpgewicht om verder te werpen

Tot slot

Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Lelystad, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende karpersessie? Zorg dan dat je snel de juiste karperspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je PR van het jaar!

Wil jij je vangsten met ons delen? Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!