Karper Vissen in de Regen

De Verborgen Schatten die Wachten

Als karpervisser, laat ik me niet afschrikken door een beetje regen. Voor mij is karpervissen veel meer dan alleen een hobby; het is een ware passie die me in contact brengt met de natuur en me de kans biedt om mijn vaardigheden als visser te verbeteren. Hoewel velen de voorkeur geven aan zonovergoten dagen, ontdekte ik al snel dat vissen in de regen een heel andere, maar toch opwindende ervaring biedt die zijn eigen charme heeft.

Een bijzondere schub
Een bijzondere schub van 25 kg gevangen in de stromende regen!

In de regen vissen.. waarom?

Waarom zou je in de regen gaan vissen, vraag je je misschien af? Nou… Er zijn verschillende redenen waarom het de moeite waard is om je hengels uit te gooien wanneer de druppels beginnen te vallen. Ten eerste moet ik vermelden dat ik rekening houd met het feit dat een verandering in luchtdruk tijdens een regenbui een positief effect heeft op het aasgedrag van karpers. Ze lijken eerder geneigd om te gaan azen, en dat is natuurlijk precies waar je als visser op hoopt! De kansen op een goede vangst zijn dus veelbelovend wanneer de regen neerdaalt. Een ander voordeel van vissen in de regen is de verhoogde zuurstof in het water. Dit zorgt ervoor dat de karpers actiever worden en op zoek gaan naar voedsel. Een regenbui lijkt de natuurlijke wekker van onze geliefde karpers te zijn!

Profiteer van de mooi-weer-vissers!

Ik ben altijd op zoek naar die rustige plekjes aan de waterkant waar ik ongestoord kan genieten van mijn visavontuur. Wanneer het weer slechter wordt en de regen neerdaalt, kiezen veel mooi-weer-vissers ervoor om thuis te blijven. Voor mij is dit een buitenkansje! Met minder concurrentie om me heen stijgen mijn kansen op een succesvolle vangst aanzienlijk! De kracht om door te zetten zal zeker uitbetaald worden!

Natuurlijk, voordat ik me in het avontuur van karpervissen in de regen stort, zorg ik ervoor dat ik goed voorbereid ben. Een stevige, waterdichte tent is mijn beste vriend tijdens een regenachtige sessie.

Beginnen met vissen
Een goede waterdichte en windvaste tent is een must!

En als ik het heb over uitrusting, dan mogen regenkleding en waterdichte schoenen of laarzen met een stevige grip niet ontbreken. Er is niets vervelender dan rond te sloffen op een drassige ondergrond en je af te vragen wanneer je volgende uitglijder zal zijn. Tevens zullen de natte voeten er voor zorgen dat je eerder richting huis zal vertrekken, waardoor jij misschien die ene vis zal mislopen! Deze laarzen zijn een ware uitkomst zijn voor jouw volgende vis sessie!

Regenlaarzen karpervissen
Regenlaarzen zijn niet onhandig tijdens stevige regen

Een belangrijke tip die ik graag deel, is om zorgvuldig de positie van je tent te kiezen. Het laatste wat je wilt, is dat je 's nachts wakker wordt in een zwembad van water. Daarom zoek ik altijd naar verhoogde plekken en zorg ik ervoor dat er geen lichte daling is in de grond waar mijn tent kan overstromen.

Wat is nu mijn favoriete plek om tijdens de regen te gaan vissen?

Een stek die in veel gevallen aantrekkelijk is voor de karper, maar tijdens een hevige regenbui in het bijzonder, zijn duikers. Het water dat na een regenbui hard uit de duiker stroomt, zorgt ervoor dat er zuurstof in het water komt, en dat is precies wat karpers aantrekt. Daarnaast zorgt de stroming bij de duiker voor een natuurlijke aanvoer van voedsel, omdat voedseldeeltjes naar dit gebied worden getransporteerd. Karpers positioneren zich vaak in de buurt van een duiker om te profiteren van het gemakkelijke voedsel dat er langsdrijft. Bezoek dus zeker eens een duiker tijdens of net na een hevige stortbui!

Al met al biedt karpervissen in de regen me een unieke en lonende ervaring. Het vereist wat extra voorbereiding en doorzettingsvermogen, maar de beloningen zijn het waard. Als je eenmaal de magie van vissen in de regen hebt ontdekt, wil je nooit meer binnenblijven op een regenachtige dag. Dus, de volgende keer dat je de regen op de weersvoorspelling ziet, twijfel dan niet en trek je waterdichte pak aan. Misschien komen we elkaar wel tegen aan de waterkant, samen genietend van het mysterie en de schoonheid die alleen karpervissen in de regen kan bieden.

Tot slot

Heb je nog vragen over het voeren op afstand? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Lelystad of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende karpersessie? Zorg dan dat je snel de juiste karperspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Veel visplezier en succces met voeren!

Door Ronny Jansen - Faith Carp Tackle