Sessieverslag: 2.03m meerval uit de Waal

Ik droom er stiekem al jaren van om een 2 meter vis in eigen land te vangen. Ik weet dat ze er zitten en ook waar ze vaak zitten, maar vangen was nog niet gelukt. Eindelijk was het dan zover, de mooiste visdag van mijn leven!

Een moment, zo bizar, vreemd, zwaar, call it what you might..... Het was in ieder geval een moment om nooit meer te vergeten! Een ding is nu zeker, mijn eerste Nederlandse meerval is een feit en wat voor een! 203 cm met een geschat gewicht tussen de 60 en 70 kg. Ik kon hem / haar in mijn eentje in ieder geval met geen mogelijkheid van de grond krijgen...

Ik had de laatste tijd al veel last van voor mijn gevoel ''grote'' meerval tijdens het snoekbaarzen. Vissen die zo ongelofelijk hard op je hengel konden klappen, dat je soms de kans niet kreeg om ze te drillen! Ik wilde er samen met Johan Struwe en Robert Kneefel gericht op gaan vissen. Het plan was om een paar stekken af te gaan waarvan ik en Robert Kneefel wisten dat we ze daar konden verwachten.

Meerval vissen is niet voor mietjes!

Het was een taaie dag, we hebben ons alle drie letterlijk stuk staan gooien met kunstaas. Om het half uur moet je gewoon even pauzeren, anders is het gewoon niet vol te houden.

Ik wilde graag met de hengel van Robert Kneefel vissen, deze had een molen en daar kon ik een stuk verder mee werpen dan met een reel. Hij gaf me een aasje waar hij in het verleden al succes op had gehad. Ik twijfelde geen moment en dacht: ''Ach waarom ook niet, die beesten vreten toch alles!'' Ik was een kleine 10 minuten bezig en gooide op een plek die ik zelf de ''gevaren zone'' noem. Ik heb op die plek al zo vaak meerval gehaakt, voor mijn gevoel moest het daar gewoon gaan gebeuren! Ineens kreeg ik een beuk op de hengel van Robert! Echt ongelofelijk! Het was dat de slip goed afgesteld stond, anders lag ik gegarandeerd in het water...

Alsof er een dikke man van de trap af dondert...

Robert keek naar de hengeltop en zag hoe zijn meervalpook in een hoepeltje werd getrokken. Hij kwam als een soort van ''grote broer'' naast me zitten en volgde alles op de voet. Hij zei: ''Deze gaat in de boot komen!'' Er volgde een zwaar gevecht van een klein uur. Ik heb meerdere malen mijn volle gewicht in de strijd moeten leggen om de vis uit de stroming te kunnen houden. Er waren momenten dat de vis er echt vandoor wilde en dan kon ik zelfs met mijn volle gewicht niets doen, echt helemaal niets!

Het was een spel van de visser die zijn vis stond te drillen, een stuurman die de boot zo goed mogelijk in bedwang probeerde te houden en een vismaat die precies wist wat hij op welk moment moest doen. Uiteindelijk zagen we de vis langs de boot een paar keer omhoog komen. Johan hield de boot recht en Robert deed zijn best om het beest bij zijn bek te pakken terwijl ik met de hengel naar achter liep.

Hebbes!

Ik pakte Robert vast en we trokken de vis de boot in. Ik zag die blik in Robert z'n ogen, ''priceless!'' Ik keek Johan met een verwarde blik aan, ik wist niet wat ik moest doen, ik riep: ''Hup naar dat strand!'' Eenmaal aan de kant volgde er een paar knuffels, foto's en na de meting een paar vreugde kreten! 2.03m! Wat een monster!!! Johan Struwe en Robert Kneefel jullie waren top!

lars_meerval_waal

Tot slot

Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Lelystad of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende meerval sessie? Zorg dan dat je snel de juiste Meerval materialen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Wil jij je vangsten met ons delen? Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

De mooiste vissen vang je samen, een moment om nooit meer te vergeten!

Groeten, Lars Martens