Vissen met hennep, zo vis je nog beter!

Hennep of beter gezegd hennepzaad zijn de zaden van de hennep plant, welke uitermate geschikt zijn om mee te vissen en/of te voeren. Net als bij vele andere partikel soorten is het raadzaam om hennep te goed te bereiden voordat je het gaat gebruiken. Hennep is van zichzelf een vrij zachte partikel welke je gemakkelijk kapot kunt knijpen. Na een juiste bereiding van hennep komen er veel geur en smaakstoffen vrij, welke een grote aantrekkingskracht hebben op diverse vissoorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorn, brasem, zeelt en karper. Dit is dan ook de hoofdreden om hennep goed klaar te maken. In dit blog lees je alles wat je moet weten over het vissen met hennep!

scheppen_hennep_voer

  • Schep genoeg hennep voor een betere dekking op de bodem
  • Hennep bereiden voor het vissen

    De hennepkorrel is droog verpakt en lang houdbaar. Door het te weken en te koken maak je het aantrekkelijk voor de vis. Het weken van de hennep is belangrijk zodat het zaadje voldoende vocht op kan nemen, en vervolgens tijdens het koken ook daadwerkelijk zal ontkiemen.

    Er zijn verschillende manieren om hennep te bereiden en ongetwijfeld werken deze manieren allemaal, maar één van de meest gebruikte en succesvolste manieren word hier onder beschreven;

    • Vul een emmer met de gewenste hoeveelheid hennep en vul ruim aan met water.
    • Laat ze 24 uur weken (langer is meestal beter)
    • Kook de hennep minimaal 20-30 minuten.
    • Tijdens het koken kun je extra additieven toevoegen bijvoorbeeld zout, chilipoeder of een flavour
    • Zet ze met het kookvocht weg, na een aantal uur zal de hennep gekiemd zijn.
    • De hennep is nu klaar voor gebruik!

    Vergeet tijdens het koken de afzuigkap niet aan te zetten! Het gebruik van een gaskookstel voor buiten is ook aan te raden, dit om nare geurtjes in huis te voorkomen.

    Witvis beet!

  • Witvis beet!
  • Mijn hennep kiemt niet, wat nu?

    Erg belangrijk is, dat de hennep na het bereiden gekiemd is. Hierdoor staat het zaadje open en is er een wit kiempje zichtbaar. Wanneer dit niet gebeurt zou kunnen komen door de onderstaande punten:

    • De hennep is te oud, verse hennep kiemt vele malen beter.
    • De hennep is van 'slechte' kwaliteit.
    • De gebruikte pannen waren niet schoon genoeg.
    • Je hebt ingrediënten toegevoegd, welke het kiem proces benadelen.

    Vissen met hennep op witvis

    Nu we weten hoe je de hennep klaar maakt, is het tijd om er mee te gaan vissen. Door de stoffen die uit de hennep lekken na een goede bereiding, heeft het een enorme aantrekkingskracht op verschillende soorten vis.

    Hennep gekookt

  • Hennep gekookt
  • Je kunt hennep goed gebruiken voor het witvissen, Indien je het wilt gebruiken tijdens het vissen op witvis kan men het 'los' bij-cuppen, mengen door het lokvoer of als haakaas bevestigen op een Klein haakje. Vooral in de winter kan hennep een ware killer zijn tijdens het witvissen!

    Vangst hennep winter

  • In de winter is hennep een echte killer!
  • Karpervissen met hennep

    Wil je het gebruiken tijdens het karpervissen, dan is hennep een partikel die zich erg goed laat combineren met andere partikels. Een veel gebruikte, en goed werkende combinatie is om de hennep te mengen met Tijgernoten en te vissen met een tijgernootje op de hair! Het voordeel van hennep is dat het de karper niet snel verzadigd, je voert dus niet snel teveel. Indien er weinig karper op je voerplek aanwezig is, word hennep vaak snel opgegeten door andere vissoorten. Dit voorkomt dat je niet snel op een stek aan het vissen bent waar teveel voer ligt.

    Heb je geen zin om te koken of kun je niet wachten met vissen? Kies dan voor bijvoorbeeld kant en klare hennep, dit is verkrijgbaar in potten/blikken én geconserveerd, dus langer houdbaar. Makkelijk wanneer je niet zoveel voer gebruikt tijdens het vissen!

    Tot slot

    Heb je nog vragen over het vissen met hennep? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Lelystad of Steenwijk!

    Wil jij ook succes boeken met je volgende vissessie? Zorg dan dat je de juiste aas en voer in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

    Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

    Heb je nog vragen, stel deze dan gerust aan onze klantenservice Ze staan je graag te woord. of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Lelystad of Steenwijk!

    Vangze!

    Jan van Schendel