Voer en Aas tips voor het karpervissen

We hebben 10 handige Voer en Aas tips voor het karpervissen voor je op een rijtje gezet, zodat jij nog meer succes hebt tijdens het karpervissen.

1. Pas je voer aan als de vis hoog in het water zwemt!

Op zonnige dagen zie je vaak vissen rustig bovenin het water liggen. Heerlijk zonnebadend, maar zonder interesse in je karperaas Wat kun je hier nu aan doen? Bedenk je dat vrijwel alle boilies en miniboilies een geurstof hebben die wordt gedragen door alcohol. Alcohol is zwaarder dan water, dus deze boilies zullen een aantrekkelijk voerspoor aanleggen, op de bodem van het water. Waar de vis dus niet zit!

Mijn voer en Aas tips voor het karpervissen: Probeer eens een pellets op basis van visolie zoals halibut pellets. Deze pellets zitten boordevol olie en omdat olie lichter is dan water maak je met pellets een verticaal geurspoor,welke ook door zonnebadende karpers opgemerkt zal worden!

2. Voer secuur en nooit op je lijn!

Sommige vissers zweren bij een grote voerplek, maar zorg altijd dat er geen voer terecht komt tussen jou en je aas! Op deze manier voorkom je lijnzwemmers en voorkom je dat azende vissen worden afgeschrikt door het voer wat ze juist zou moeten lokken!


Karper_Boot_Voeren

Voer secuur rondom je aas, hierdoor voorkom je lijnzwemmers en schrik je geen azende vissen af.

3. Gebruik PVA lijn voor extra boilies bij je haak

PVA lijn is erg gemakkelijk om ervoor te zorgen dat er altijd een paar boilies dichtbij je haakaas liggen. Maak echter niet de fout om de hele boilies strak tegen elkaar aan te rijgen op een pva-snoertje. Het water kruipt vaak niet helemaal tussen de boilies in, waardoor de boilies aan elkaar vast blijven zitten! Dit kun je makkelijk oplossen door om en om hele en halve boilies op je pva lijn te rijgen en iets ruimte tussen de boilies te houden. Zo kan er altijd water bijkomen, en zorg je voor een hele hoop smakelijke hapjes bij je aas in plaats van één hele rits boilies! Bovendien geven halve boilies ook nog eens veel meer geur af dan hele!

4. Partikels op redelijke afstand voeren? Gebruik je vriezer!

Wil je partikels zoals mais of hennep op een redelijke afstand kunnen voeren, maar heb je geen voerboot? Gebruik dan je diepvries als hulpmiddel!

Neem een koffiebekertje en vul deze met water en prop hem zo vol mogelijk met mais of hennep. Neem dit koffiebekertje met “gevuld” ijs s’morgens uit je diepvries en neem hem mee naar de waterkant. Wanneer je deze buiten je koeltas bewaard zal de buitenkant iets smelten. Dit heeft twee voordelen. De eerste is dat je “voerbom” makkelijk uit het bekertje te halen is. De tweede is dat er wat minder ijs aan je voerbom blijft zitten, waardoor je voerbom zal zinken, ipv drijven.

5. Partikels aan je PVA zakje toevoegen? Let op!

Wanneer je graag partikels wilt toevoegen aan je PVA dan wordt dit vaak lastig, omdat partikels vaak vochtig zijn of te klein zijn.

PVA lost echter alleen maar op in zoet water. Dus hier kun je voordeel mee doen! Voeg ruim zout toe aan je vochtige partikels en je zult zien dat je PVA niet eerder oplost, dan op de bodem van je visstek! Ook Boilie dips kun je combineren om te zorgen dat je PVA niet vroegtijdig oplost.


Partikels vissen

Wil je partikels toevoegen aan je PVC zakje? Voeg zout toe, dit vertraagd het oplossen van het PVC.

6. Boiliedip gebruiken? Prik gaatjes in je boilie

Boiliedips worden steeds meer gebruikt. En niet zonder resultaat! Een boiliedip is immers dé manier om jouw haakaas net dat beetje extra te geven waardoor hij opvalt tussen je gevoerde boilies. Laat de boilie zo lang mogelijk weken in de boiliedip, dan worden de geur en smaak het beste opgenomen. Vis je met boilies met een egale buitenkant, dus zonder toegevoegde zaden? Prik dan eerst kleine gaatjes in de boilie met je boilienaald! Zo bereikt je dip de zachte binnenkant, en wordt de geur veel beter opgenomen!

7. Je freezerbaits langer goed houden?

Vis je vaak met freezerbaits? Dan blijft het altijd lastig om ze lang goed te houden. Het gevaar met freezerbaits zit hem vooral in het vocht. Boilies die ontdooien worden vochtig en dit zorgt voor schimmelvorming.

Wanneer je de boilies een tijdje wilt bewaren, dan kun je het beste de boilies snel zo droog mogelijk maken. Dit kan door ze op een handdoek te spreiden, of door ze in een speciale droogzak te doen.

Heb je geen droogzak bij de hand? Neem dan een bewaar of weegzak, deze zijn namelijk geperforeerd, zodat de lucht er aan alle kanten goed bij kan komen.


Faith_bag

Door middel van een droogzak kun je je freezerbaits extra lang bewaren.

8. Een handig ijzerdraadje als madenclip

Wil je experimenteren met bijvoorbeeld maden, pieren, slakken, of welk aas dan ook en voldoen de madenclips niet aan je wensen? Mijn voer en aas tips voor het karpervissen: Neem dan het ijzerdraadje uit de snel sluiting die vaak bij vuilniszakken of boterhamzakjes wordt geleverd.

Dit ijzerdraadje is makkelijk uit de plastic coating te halen en is scherp genoeg om van alles aan te prikken. Met dit dunne ijzerdraadje kun je je presentatie elke vorm geven die je maar wilt, de mogelijkheden zijn eindeloos!

9. Je katapult elastiek 2x per jaar insmeren met zeep?

Hoewel katapults niet altijd zijn toegestaan, zijn ze toch erg handig om je boilies op je voerplek te krijgen. De meeste katapults gaan alleen helaas niet zo heel lang mee. Het elastiek begint langzaam uit te drogen en kleine scheurtjes en barstjes zijn vaak het begin van het einde van je elastiek.

Wat heel goed helpt om dit uitdrogen te voorkomen is afwasmiddel. Smeer je katapult twee keer per jaar even goed in met afwasmiddel en het elastiek behoudt zijn soepelheid, en nog belangrijker; Het blijft veel langer heel! Probeer de katapult ook zoveel mogelijk uit de zon te houden, UV-stralen tasten namelijk ook het elastiek aan.


Katapult_crafty_catcher

Het elastiek van een katapult droogt na loop van tijd vaak uit, maar niet als je groene zeep gebruikt!

10. Gebruik verschillende maten boiliestoppertjes

Boiliestoppertjes zijn tegenwoordig ook in verschillende lengten te krijgen. Door deze boiliestoppers te gebruiken heb je meer vrijheid in het bepalen van de lengte van je hair.

Heb je bijvoorbeeld veel last van brasems s’nachts en wil je overgaan op wat groter aas, dan kan het soms een probleem zijn dat je hair hiervoor te kort is. Met boiliestoppers in verschillende lengtes kun je dit nu oplossen, omdat je hiermee net die extra centimeter hairlengte kunt krijgen die je nodig hebt.

Tot slot

Ik hoop dat je met onze Voer en Aas tips voor het karpervissen nog meer succes hebt tijdens je vissessies. Heb je nog vragen? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende karpersessie? Zorg dan dat je snel de juiste karperspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!