Tips 11 t/m 15 voor het roofvissen - Raven Blog

Om te voorkomen dat jij tegen dezelfde problemen aan loopt als ikzelf, deze week de tips 11 t/m 15 voor het roofvissen. Super handig!

De vorige 5 tips nog niet gelezen? Lees hier de tips 6 t/m 10 voor het roofvissen.

11. Bevestig een kort onderlijntje achter je kunstaas…

Baarzen zwemmen vaak in scholen, en zijn soms behoorlijk brutaal. Hele scholen kunnen mee zwemmen met je kunstaas, zonder dat er eentje durft aan te vallen. Deze baarsjes zijn eenvoudig te vangen. Monteer simpel een kort onderlijntje aan je kunstaas en beaas deze haak met een mestpiertje. Een lengte van 20 tot 30 cm is de ideale lengte voor dit lijntje. Je kunstaas zal ze lokken, maar het kleine mestpiertje op je haak zal ze overhalen tot aanbijten!

Baarsvissen in groepen

  • Baarzen zijn erg schuw en zwemmen nooit alleen, probeer ze over te halen om te bijten!
  • 12.Werk met een stinger

    Vis je veel met shads, of andere softbaits? kies dan niet voor 1 grote loodkop met een grote haak, maar verspreid je kansen en werk met een stinger. Een stinger is een kort lijntje met een dreg, welke aan je wartel of aan het oogje van je loodkop wordt gemonteerd. Stingers kun je zelf maken, maar ze zijn ook kant en klaar te koop. Een grote haak zorgt er vaak voor dat je shad niet meer zo natuurlijk zwemt, en het risico dat een snoek misgrijpt is behoorlijk groot.

    Beter is het vaak om een wat kleinere haakmaat te nemen voor je loodkop, om daarachter een stinger te monteren. De kans dat een roofvis nu misgrijpt is veel minder groot, en omdat je softbait minder stug wordt, zal de actie van de softbait alleen maar verbeteren. En daardoor uiteindelijk de vangsten! Stingers kun je zelf maken, maar ze zijn ook kant en klaar te koop.

    Stinger roofvissen

  • De Stinger maakt de Shad minder stug en verbeterd de actie, dit maakt de kans op beet weer groter!
  • 13. Doodaasvissen? Gebruik verse vis!

    Vis je vaak met doodaas, en wil je je vis zo vers mogelijk aan je haak bevestigen? Dan is het zaak om je aas zolang mogelijk in leven te houden. Zomaar visjes in een emmer houden het niet zo heel lang vol. Al snel wordt het gebrek aan zuurstof ze fataal, en heb je dus geen echt vers aas meer voorhanden. Natuurlijk kun je altijd een zuurstofpompje meenemen en dit pompje in je aasemmer plaatsen. Maar mocht je die niet hebben, dan zijn er nog andere dingen waar je op kunt letten.

    Houdt het water zo koud mogelijk. Koud water neemt namelijk veel meer zuurstof op dan warm water. Probeer dus de volgende keer dat je aasvisjes levend probeert mee te nemen de temperatuur van het water zo laag mogelijk te houden, dan zal je zien dat je vissen het vele uren langer volhouden.

    Blankvoorn voor het doodaas roofvissen

  • Blankvoorn is altijd een goede keuze! Vergeet niet om af en toe het water te verversen.

  • 14. Powerbait mengen? Gebruik een broodpunch!

    Forelvissers weten het, forel is dol op powerbait met twee contrasterende kleuren. Het is alleen niet zo makkelijk om twee kleuren goed te mengen op je hand, vooral wanneer je al even aan het vissen bent, en je al diverse kleuren powerbait aan je handen hebt zitten! Een simpel hulpmiddeltje hiervoor is een broodpunch. Eigenlijk gemaakt om stukje deeg uit een boterham te ponsen, maar het werkt ook goed met powerbait!

    Bereidt je visdag voor door met een deegroller een plakkaat powerbait te maken van ongeveer 4 mm dik. Doe dit nu nog een keertje met een andere kleur, en leg deze twee lagen op elkaar. Met een broodpunch kun je nu heel veel aasjes uit dit deeg ponsen, en je zult zien dat de kleuren perfect gemixt aan je haakje kunnen worden gezet.

    Broodpunch box Guru

  • De broodpunch is ook erg geschikt voor powerbait!

  • 15. Houd je wasmotlarven warm

    Wasmotlarven zijn een erg goed aas voor forel, maar ze zijn nogal temperatuurgevoelig. Wanneer de temperaturen buiten afnemen, dan merk je dat de wasmotlarven steeds zachter en weker worden. De forel maakt het niets uit, maar het op de haak zetten wordt er niet makkelijker door! Houdt je wasmotlarven dus warm genoeg!

    Dit doe je door ze in een klein doosje te stoppen en dit doosje dicht tegen je lichaam aan te houden. Je lichaamswarmte zorgt er dan voor dat de larven stevig blijven, en veel beter blijven zitten op de haak! Ook zijn er diverse soorten handenwarmers op de markt die je hier prima voor kunt gebruiken. Wist je trouwens dat ze tegenwoordig ook geconserveerd verkrijgbaar zijn?

    Wasmot montage

  • Een goede wasmot montage kan het verschil maken!
  • Tot slot

    Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

    Wil jij ook succes boeken met je volgende roofvissessie? Zorg dan dat je snel de juiste roofvisspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

    Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

    Ik hoop dat je de tips 11 t/m 15 voor het roofvissen aan de waterkant kunt toepassen. Lees hier het blog met tips 16 t/m 20 voor het roofvissen! Heb je tips voor andere lezers? Laat ze achter in de reacties. Veel succes aan de waterkant!